Seans İçinden- 28 Temmuz 2011

11:45

Bugün piyasalar aslında stresli açıldı. Çünkü dün gece ABD borsalarında gerilemeler vardı. Sabah saatlerinde de ABD borsalarının future’ları  ve Avrupa borsaları yüzde 0.50 civarında eksideydi. Dün bildiğiniz üzere Merkez bankamız enflasyon raporunu yayınladı. Ayrıca diğer taraftan da akademisyen, yatırımcı ve fon yöneticileriyle de bir seri toplantı yapıyorlar. Bu toplantılarda sayın Başçı, genel olarak basına yansıyan görüşlerini aktarıyor ve global büyümenin önemli bir şekilde yavaşlayacağını ve dolayısıyla Türkiye’de de ekonominin yılın ikinci çeyreğinde yavaşlayacağını belirtiyor. Bu nedenle de yıl sonuna kadar faiz artışı yok sinyali veriyorlar. Diğer taraftan dövizdeki son hareket biraz keyifleri kaçırmış durumda. Bu aşamadan sonra, döviz konusu daha önemli hale geliyor ve TL’nin makro dengeleri bozacak şekilde aşırı değer kaybetmesini de istemiyorlar. Sayın Başbakan’ın dediği gibi kurunu ortasını bulmaya çalışacaklar ama bu dönemde bu görev biraz zor olacak.  Bu aşamada kur belirlemek ön plana çıkmış görünüyor.

Borsaya teknik olarak baktığımızda 62.250 seviyesinde bulunuyor. Bugün yaklaşık 600 puanlık düşüşle açılmış olsa da, yeniden toparladı. EN son verdiğimiz önerilerden Nettur alım önerdiğimiz seviyede dururken, Ereğli 4.03 seviyesinden işlem görüyor ve önerdiğimiz alım seviyesine göre 4-5 kademe aşağıda bulunuyor. 4.01 seviyesi stop olarak verilmişti. Eğer bu seviyeye gelirse stop yapmak geekir. HALKB ve EKGYO hedef verdiğimiz kar fiyatlarına ulaştı. Bu kağıtlarda zaten hedeflenen fiyata ulaştığı için satış yapmak gerekir.

Endeks teknik olarak şu an 64.500’den başladığı geri çekilmesinde Fibonacci ger çekilme çizgilerinden yüzde 61.8  seviyesine geldi. Bu noktada çok güçlü direnç var. Bu nedenle ek yeni alım önermiyorum. Hatta elinizdeki kağıtlarda karda olduğunuz varsa satıp alttan almak için beklenebilir. Alım için diğer bir şart ise, 62.950’nin üzerinde bir kapanıştır. Eğer bu seviye üzerinde kapanış olursa, endeks yeniden 64.500 seviyelerini zorlayabilecektir.  Şu an en sağlıklı hareket endeksin 61.500 civarına kadar gerileyerek o seviyelerde yatay hareket yapması ve daha sonra aratn hacimle yukarı gitmesi olur.

DOLAR 1.68 seviyesinde bulunuyor. 1.6750 desteğine kadar geriledi ve buranın da altını gördükten sonra yukarı hareket yaptı.  Dün 1.67’Nin altı da görüldüğü için 1.65-1.7150 aralığı yeni dalgalanma bandı olacaktır. Bir süre bu seviyelerde yatay haraket ettikten sonra, eğer 1.65-1.66 civarı da görülürse bu seviyelerden itibaren yeni yukarı hareket oluşabileceği için eğer 1.65-1.66 aralığına gelirse portföylerde bir miktar dolar alımı düşünülebilir.

Bugün yoğunluğum nedeniyle başka yorum veremeyeceğim ama saat 16:00’da yeni bir yorum geçmeye çalışacağım.