S&P’de CEO Değişiyor

ABD’nin notunu kırması sonrasında dikkatleri üzerine çeken S&P’de Deven Sharma CEO’luk görevini 12 Eylül’de bırakıyor.

ABD’nin notunu kırarak adından söz ettiren kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’ta liderlik el değiştiriyor.

S&P’nin ana şirketi McGraw-Hill, kuruluşun CEO’su Deven Sharma’nın 12 Eylül’de görevinden ayrılacağını, yerine Citigroup’un Operasyon Müdürü Douglas Peterson’ın getirileceğini kaydetti.

Dharma 2007 yılından bu yana kurumda CEO’luk yapıyordu.

Açıklamada, “S&P ileriye dönük, şeffaf ve karşılaştırılabilir kredi notları vermeye devam edecektir” ifadesi kullanıldı.

S&P 6 Ağustos’ta ABD’nin kredi notunu en yüksek not olan AAA’dan AA+ ya düşürmüştü. ABD tarihinde ilk kez gerçekleşen olay sonrası piyasalarda dalgalanma yaşanmıştı.

2 TRİLYON DOLARLIK HATA
ABD Hazinesi, kararın ‘politik’ olduğunu savunarak, S&P’nin kasten yanlış veri tabanı kullanarak yaptığı hesaplamada harcama kesintisine ilişkin 2 trilyon dolar hatalı bir karar verdiğini belirtmişti.

S&P, ülkenin kredi notunu düşürmesiyle ilgili açıklamasında, ABD’nin en az 2.1 trilyon dolar olarak belirlediği harcama kesintisinin 4 trilyon dolar olması gerektiğini belirtmişti. Ancak daha sonra kuruluş hatasını kabul etmişti.

İTALYA’DA SORUŞTURMA
Kredi derecelendirme kuruluşları son dönemde verdikleri kararla birçok ülke tarafından eleştiriliyor. Son olarak İtalya’da Moody’s ve S&P hakkında soruşturma başlatılmıştı.

kaynak

http://www.ntvmsnbc.com/id/25243868/

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir