Seans Öncesi… 08:20

İMKB’de geçen hafta %5.34 geri çekilme oldu. En düşük 78647 seviyesini gören endeks, haftayı 80.221 seviyesinden kapattı. En sert düşüşler, banka, ulaştırma ve spor sektöründe ortaya çıktı. Bilindiği üzere geçen hafta Moodys’in not artışı olmayacağı açıklamaları üzerine İMKB’de sert bir düzeltme yaşandı.

Teknik olarak 78.500 seviyesinde bir destek oluştu ve bu hafta için bu seviyenin aşağı kırılıp kırılmaması önemli olacaktır. Haftaya başlarken açıklanacak en önemli veri Ocak ayı enflasyon rakamları olacaktır. Enflasyonda Ocak ayında geçici bir yükseliş olması bekleniyor. GPiyasanın Ocak ayı TÜFE tahminleri yüzde 1.0-1.2 arasında değişiyor. Özellikle manşet enflasyonda yeniden yukarı yönlü bir hareket oluşabilir ama son enflasyon raporunda TCMB çekirdek enflasyona (I endeksi) dikkat çekmişti. Bu endekste düşüş olabilir ve olursa, piyasalar üzerinde fazla olumsuz bir etki yaratmaz.

Teknik olarak endeksin en önemli dirençleri 82.250 ve 83.250 seviyelerinde bulunuyor.

Cuma günü, bizim piyasalar kapandıktan sonra dış piyasalarda genel olarak olumlu hava vardı. ABD borsalarında yüzde 1’i geçen yükselişler oldu. ABD’den gelen ekonomik veriler ve özellikle de tarım dışı istihdam verileri olumlu algılandı. Bu sabah itibariyle ABD vadelileri çok hafif yukarıda bulunurken, Asya piyasalarının yukarıda olduğunu görüyoruz.

Dolayısıyla İMKB’de de yatay bir açılış görebiliriz. Eğer enflasyonda çok beklenmedik ani olumsuz bir sürpriz olmazsa, endeksin 79.500-81.000 aralığında dalgalanmasını bekleyebiliriz. Borsada bir süre daha yatay konsolide hareket beklenebilir. Beklentisi olan hisseler, İMKB’den ayrışacaktır. Bundan sonraki dönemde İMKB’den daha ziyade hisse bazlı izlemede bulunmakta fayda var.