Seans Öncesi… 08:45

Sitemize çeşitli scriptler eklenerek kötü amaçlı yazılım konmuştu. Hafta sonunda tüm bunlarla uğraştık ve site bu yazılımlardan temizlendi. Google’a da durumu bildirdik. Tekrar sitemizin incelenmesini istedik. Şu an bir sorun kalmadı.

Bu haftaya başlarken Asya cephesinde düşüşler var. En büyük düşüş altında oldu. Altın bu sabah 1439 dolardan işlem görüyor. Daha önce de altında düşüşler olabileceğini belirten ve yatırımcıyı uyaran yazıları bugun gazetesinde ve yorumlarım içinde yazmıştım. Aslında altını bu kadar düşürecek çok önemli ve özel bir gelişme olmasa da, 1525 desteği kırıldığı anda teknik olarak çok sert düşüşler oldu. Altın yeni dibini bulana kadar şu an için yeniden yükseliş beklenmemeli. Bir ay içinde 1350 dolara kadar inme olasılığı var.

Borsalar ise aşağıda. Geçen cuma günü dış piyasalar öğleden sonra olumsuza dönmüştü. Özellikle Asya cephesinde Çin’den gelen son büyüme verileri toparlanma konusunda endişe veriyor. İlk çeyrekte yüzde 8 büyüme beklenirken, yüzde 7.7 oldu. ABD vadelileri de yüzde 0.30 civarında aşağıda bulunuyor. Petrolde sert gerileme var ve emtia piyasaları da altındaki düşüşten etkileniyor. Bugün bizim piyasada da aşağı yönlü açılış olur. Şu an dirençlere yakın olduğumuz için geri çekilme olacaktır. Hisse senetlerinde yüzde 0.50 civarında düşüşle açılabiliriz. Dış borsalardaki genel hava bizde de yukarı gidişi engelleyecektir. Bu aşamada hisse pozisyonlarını artırmamakta fayda var. Küresel olarak bulutlu bir hava sözkonusu ve bu hava gittikçe bozabilir. Bu yüzden hisse yatırımcısı dikkatli olmalı. Bugün 84 bin civarından açılış sonrasında yukarı yönlü cılız tepkiler olabilir ama 83.500 civarında bulunan desteğin aşağı kırılması da sözkonusu olabilir. Endeksin bu hafta içinde yeniden 82 bine doğru çekildiğini görebiliriz.

“Seans Öncesi… 08:45” ile ilgili 3 yorum

  1. Yasar Bey AYEN yorumunuzda bir degisiklik var mi? Temettu vermiyor ve cok ser dusus yapti.

    Tesekkurler, saygilar.

    – M. Ali Uyani

  2. Slm saygılar sunuyorum günün anlam ve önemi altının düşüşü üzerine eğitici olan bir yazıyı gündeminize alırsanız çok sevinecegim şöyleki altın Çarkı borsa carkına ülke ekonomilerinde vs etkilerini nasıl etkilediğini makro açıdan anlatirsaniz memnun kalirim

  3. vebinar ı bugün dinleyebildim.hocam MRGYO dan biraz etkilendim.3000 adet almıştım.aşağı gidince çabuk sattım.ama şunu prensip edinmesini öğrendim.iyi veya köyü % 3 zarar yazdımı hisseden kaçıyorumBİLGİLERİNİZ ve EMEĞİNİZ için teşekkürler hocom.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir