Seans Öncesi…G-20 Bitti, Dönelim Piyasalara 08:45

Washington’da süren G-20 toplantıları bitti. Japonya ile ilgili olarak, uyguladıkları yüzde 2 enflasyona erişme yolunda attıkları adımlar övüldü ama “dikkatli olun” çağrısı da yapıldı. Sayın Babacan G-20 toplantıları sonrasında yaptığı açıklamalarda biraz umutsuz konuştu. Eski havanın kalmadığını ve birlikte hareket etmek konusunda daha önce alınan kararlardan kopmalar olduğunu söyledi. Borcu yüksek ülkelerin en az 3 yıllık bir orta vadeli program hazırlayarak güven vermeleri gerektiğini ama ABD’nin bile böyle bir planı olmadığını belirtti.  Aslında bu gelişmeler G-20 ülkelerinin sadece istikrar politikalarıyla büyümeye geçemeyeceklerini anladığına ilişkin bir sinyal olarak algılanmalı. Bu nedenle bu açıklamaları çok da olumsuz yorumlayamıyorum. Japonya konusunda da öyle tehditkar davranılmadı ve Japon Merkez Bankası başkanı Krudo  ülkesine rahatlamış olarak döndüğünü açıkladı. Bu da Japon Yeni’nin dolar karşısında değer kaybetmesine neden oldu. USJPY bu sabah 99.644 seviyesinde bulunuyor.

Geçen hafta dış borsalarda geri çekilmeler vardı. Bu haftaya daha olumlu bir başlangıç yapmasını bekleyebiliriz. Bu sabah itibariyle Japon Nikkei endeksi yüzde 1.88 yukarıda bulunuyor. Çin yüzde 0.43 aşağıda ve diğer Asya ülkelerinde de genel olarak olumlu bir başlangıç var. ABD dow ve S&P vadelileri de yüzde 0.36 ve yüzde 0.42 yukarıda bulunuyorlar.  İtalya’da Cumhurbaşkanı sorununun çözülmesi en azından o cephede ciddi olumsuz sonuçlar doğurabilecek gelişmeleri engelledi.

Bizim borsaya dönecek olursak, geçen hafta en düşük 82.350 seviyelerini test ettikten sonra, 83.285 puandan kapanarak dip seviyelerden uzaklaştı. Bugün dış borsalardaki olumlu havanın etkisiyle yukarı yönlü bir açılış yaparak 84 bine doğru bir hareket yapabilir ama yabancılardan pek alım olmadığını da ifade edelim. Teknik olarak 84.250 seviyesinde önemli direnç var. Bugün bu dirence doğru hareket görebiliriz. Hacimli bir şekilde aşılacağını zannetmiyorum. Genel olarak endeksin 82.500 ile 84.000 aralığında kalmasını bekleyebiliriz. Cuma günü aslında endeksin çok daha olumlu bir seyir izlemesini bekliyordum ama cılız kaldı. Bu haftaya başlarken daha iyi bir performans gösterebilir. Yine de, güçlü ve sağlıklı bir yukarı trend bekleyemiyorum. Bunun oluşması için hacmin artması ve 86 bin üzerinde kapanış yapması gerekiyor. Bu nedenle yatırımcı açılışlarda yükselişler olsa da aceleci karar vermemeliler. Endeksin bugün 83.500 üzerinde açıldıktan sonra uzun süre 83.500-84.250 aralığında dalgalanmasını bekliyorum. Eğer 83.500’ün altına yeniden gerilerse, zayıfladığını anlayacağız. Bu durumda hafta içinde yeniden 82.300 seviyeleri test edilebilir. Seans içinde önemli ve net bir şekilde yön belirtici bir hareket olursa ara yorum geçeceğim. Ayrıca twitter’dan da mesajlarımı izleyebilirsiniz (@yerdinc65)

Bugün açıklanacak veriler aşağıdaki şekildedir.
12:00/Euro Bölgesi/Hükümet Borçları-GSYİH Oranı/2012/Önceki: % 87.3
15:30/ABD/Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi/Mart/Beklenti: 0.35/Önceki: 0.44
17:00/Euro Bölgesi/Tüketici Güveni Endeksi/Nisan/Beklenti: – 24.0/Önceki: – 23.5
17:00/ABD/İkinci El Konut Satışları/Mart/Beklenti: 5.00 milyon/Önceki: 4.98 milyon
17:00/ABD/İkinci El Konut Satışları (aylık)/Mart/Beklenti: + % 0.4/Önceki: + % 0.8

Herkese bol kazançlı bir hafta olmasını diliyorum.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir