Atilla Yeşilada – Seçim rallisi başlıyor

RTE, Twitter’i kapatarak tüm medeniyete meydan okuya dursun, yabancı yatırımcılar onun bir numaralı dostu olmaya devam ediyor.

Objektif donelerin dahi kıramadığı bir algılama var piyasada: AKP Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkacak, siyasi rakiplerini dize getirecek, cumhurbaşkanlığını da kazanacak ve bir şekilde o eski pragmatik günlerine dönerek ekonomide büyümeyi %4’e yükseltecek reformları başlatacak.

Cuma günü Twitter kapatılınca piyasalarımızın verdiği, daha doğrusu vermediği tepki 3 haftalık bir seçim rallisini müjdeliyor. Aşağıda arzedeceğim, Türkiye hala Gelişmekte Olan Piyasalarda’ki (GOP) gelişmelere de endeksli hareket ediyor. Dolayısı ile eğer GOP varlıkları çökerse TL cinsinden varlıklar belki prim yapmaz, ama daha az değer kaybeder. Piyasalarla didişmeyi hiç sevmem, tezimi ortaya koyarım, piyasa tersini yaparsa, israr etmem, ama bu kez eminim. Türkiye’de bir AKP balonu var, tarihi ölçütlerde bir yanlış fiyatlama yapılıyor piyasalarda. Bu hatanın sonu Nisan ayının ortalarında başlayarak en erken cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürecek bir hüzün olacak.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir