Atilla Yeşilada – Enflasyonda söylenmeyenler

Sosyal ve mezhepsel yalnızlığıma artık entellektüel terkedilmişliğim de ekleniyor ve depresyonun karanlık ve soğuk dehlizlerinde intihar veya seri cinayet arasında çare aramaya itiyor.

Bu güzel Barbados sabahında, ayağıma masaj yapan üç dilber ve önümde sadece kuş sütü eksik kahvaltıya rağmen niye bu kadar hüzünlüyüm? Artık bu solan bahçede bülbüllere yer olmaması iklim değişikliğinin inkar edilemez bir alameti olarak mı yorumlanmalı?

Dün açıklanan enflasyon verilerini görünce AKP’nin Yalova seçimlerinden sonra morardığından daha kötü moraran niye bir tek ben oldum? TÜFE beklentilerin altında kalmış, gıda fiyatlarını tahmin etmek imkansız da ondan. İşte bu yüzden biz, ekonomistler, çekirdek enflasyon rakamlarına bakarak trend okuruz. Aşağıda grafikte verdim. TL değer kazanırken çekirdek enflasyonda tırmanış devam etmiş. Yani, devaluasyon-enflasyon geçişkenliği artıyor. Lokanta-restoran fiyatlarına bakın, nasıl artmış. Yani fiyat katılığı Gezi’ye müdahale eden joplu polisin yüreğininkini aşmış.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

“Atilla Yeşilada – Enflasyonda söylenmeyenler” ile ilgili 1 yorum

  1. ne sıkıntı yapıyosun. derdin ne.bizim kalitemizbu.nezaman kafanız basıcak.düzenler değişir.düzülenler değişmez.nezaman anlıycan.senhangi sınıftansın.umarım düzülmeyen sınıftansın.bunları gönderince neolucak .insanlar.birbirini düzmeye devam edicek.gezegenden sıkıldıysan.benimgibi.yap.toprağın altından yer al.komşularına dikkat et.ülkeninbaşı orda olmasın.yoksa mutsuz olursun

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir