Atilla Yeşilada – Enflasyon Raporu’nda söylenmeyenler

Beni yaz yarı-tatili için içine kapandığım derin dondurucudan çıkartıp klavyenin başına geçirecek bir heyecan arıyordum bir süredir.

Her zaman olduğu gibi Erdem Abi malzemeyi göndermiş, sağolsun. Dün yayınlanan yılın 3. Enflasyon Raporu ve ardından yapılan sunum TCMB’nin enflasyonla mücadele ve bağımsız bir kurum kalma hevesinde tamamen havlu attığını ve artık Başbakanlı’ğa bağlı bir şeflik olarak çalışacağını çok acı bir şekilde ortaya koydu.

TCMB Türkiye’yi ekonomik dengesizlik ve gelecekte yeni bir kur şokuna götüren faiz kesintisini savunmak için artık yeni teoriler uydurmaktan bile vazgeçti, açıkça yalan söylüyor. Halkı kandırıyor, TBMM ve Kabine’ye nanik yapıyor. Demokratik bir ülkede Başçı hemen TBMM’ne ifade vermeye çağrılır, ve MV Yüce Divan için girişime başlardı. Türkiye’de ise RTE’ın emirleri doğrultusunda faiz indirdiği sürece, sırtı sıvazlanmayacak, ama daha az hakaret görecek, belki de görevden alınması için başlatılan girişimler seneye ertelenecek. Ey Odin’in 10 bin savaşçı bakiresi, bu mevki hırsı neymiş ya?

Yahu, neyse maaşı, birikmiş kıdem tazminatı, vereyim cebimden de istifa etsin, bu ülkede hala şerefli bürokrat kalmış deyip unutalım bize yaptığı hıyaneti. Enflasyon Raporu’nda yalanlar gırla gidiyor, ve bir Thor’un kulu ekonomist de “bu kadar da olmaz artık, bizi keriz yerine koyuyorsun!” diye isyan bayrağı açmıyor kardeşim.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir