Atilla Yeşilada – NATO 3. Dünya Savaşına hazırlanıyor

Hafta sonunda Galler’de yapılan NATO Zirvesi’nden Türk basınının “eve getirdiği” Hocaefendi’nin yakında adi bir suçlu gibi “yetkililere teslim edileceği” müjdesi oldu.

Bu sabah ise Obama’nın “Türkiye IŞİD’e karşı yardımcı olmalıdır” mesajının manşete taşındığını görüyorum. Bence bu iki yaklaşım da basınımızın artık toplumu bilgilendirme işinden emekli olup full-time futbolda şike ve tecavüz vakalarına yoğunlaşması zamanının geldiğini gösteriyor.

NATO Zirvesi tarihe tek kutuplu dünyanın fiilen bittiği yer olarak geçecek. ABD, kimine göre 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana, kimilerine göre ise SSCB’in dağılması ile 9/11 arasında geçen kısa zaman zarfında Yerküre’nin tek hükümranı olmuştu. Pax Amerikana tutmadı, NATO’nun da tescil ettiği gibi artık Dünya 3. Cihan Harbi’nin eşiğinde. NATO’nun temsil ettiği “Batı” bir yanda IŞİD’te vücut bulan, ama tüm Müslüman coğrafyasını kapsayan Islami terör ile mücadele edecek, öte yanda ise hortlayan Rus Emperyalizmi ile. Bu savaş topla-tüfekle yapılmayacak, Türkiye’nin “Davutoğlu doktrini” adı verilen diplomatik stratejisi ise külliyen çökecek.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir