“Yüzyıllar Ender Olarak Dahi Doğurur…”

ataturk2

Eski İngiltere Başbakanı Loyd George şöyle diyor; “Yüzyıllar ender olarak dahi doğurur, şu talihsizliğimize bakın ki o büyük deha Türk ulusuna nasip oldu.” Bunu söyleyen kişi, Çanakkaleyi geçememiş olan ve gemilerini Çanakkale boğazına gömdüğümüz İngiltere’nin Başbakanı ve aslında Mustafa Kemal Atatürk’ün en azılı düşmanlarından. Liseler arası kompozisyon yarışması için Rize lisesi’nde bir 10 Kasım günü bütün öğrencilere kompozisyon yazdırmışlardı ve benim kompozisyonum da yukarıdaki cümlelerle başlayıp, daha sonra Atatürk’ün askeri, siyasi ve ekonomik alanlarda çok kısa sürede attığı adımları inceliyor, niçin “deha” olduğunu anlatıyordu.

Cumhuriyeti kolay elde etmedik. Eminim bu yazıyı okuyan birçok kişinin en azında bir dedesi veya akrabası Çanakkale’de şehit düşmüş ya da Kurtuluş Savaşımızda bir yakınını şehit olarak vermiştir. Böyle bir günde bütün dualarımız başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize bırakan dedelerimiz içindir. Ruhları Şad olsun. Aslında bugünlerde yapılabilecek en iyi işlerden biri Nutuk’u tekrar okumak. Ayrıca sadece Nutuk değil Osmanlı’dan nasıl yeni bir devlet ortaya çıkardığımızın hikayesini de herkes öğrenmeli ve çocuklarımıza da öğretmeliyiz.

““Yüzyıllar Ender Olarak Dahi Doğurur…”” ile ilgili 3 yorum

  1. iyi çalışmalar yaşar hocam
    size bir konuda danışmak istiyorum
    eski yazınızı tesadüfen okudum ve bu sayfaya yöneldim
    2012 tarihli bir yazınızda bazı hisse senetlerini takip ederek çocuklarınızın hayatını kurtarın başlıklı bir yazınızı okudum
    ben devlet memuru olarak görev yapmaktayım ve çocuklarım için gerçekten bir yatırıma ihtiyacım var ve şu an yapabildiğim birikim sanırım gelecek vadetmiyor. bir yıldır düzenli olarak her ay 250 tl (aylık yapabildiğim birikim) bist 30 hisselerinden aldım ama bazıları yükseldi bazılar düştü sonuç olarak bir yıldır yatırdığım para ne kaybettirdi ne kazandırdı. hedefim 2024 e kadar hisse senedi alarak biriktirmekti ama 1 yıl sonunda paramın sabit kalması beni şüpheye düşürdü. bu konuda tavsiyeniz nedir biriktirmeye devam etmelimiyim. bu konuda bana yön gösterirseniz sevinirim. sonuçta hayatta hiç bir şeyin garantisi yoktur elbette sizden beni zengin etmenizi değil birikimlerimin en azından banka vade oranlarından daha üst seviyede bana getiri sağlaması yeterli, ama bir konuda uzman tavsiyesi ile hareket etmek istiyorum. ilgilenirseniz çok mutlu olurum iyi çalışmalar.

    1. Bence izlediğiniz yol çok doğru bir yol Bu şekilde devam edip sakın sadece 1 yıllık performansa bakmayın.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir