Kısa Bir Analiz

Bugün İstanbul dışında olduğum için çok kısa bir analiz vereceğim. Dün borsanın açılış sonrası düşebileceğini, daha sonra yukarı yönlü bir hareket yapabileceğini ama, bunun zayıf bir yukarı yönlü hareket olup, sonrasında aşağı yönlü hareket içinde olabileceğini belirtmiştim.

Buna gerekçe olarak da, Moodys açıklaması öncesinde risk almak istemeyenlerin satış baskısı yaratabilmesinden bahsetmiştim. Fakat dün borsa beklentilerimden çok daha güçlü bir performans sergiledi. Dolar/TL kurunda ise yukarı yönlü hareket beklediğimi vurgulamıştım. Dün borsanın yukarı yönlü hareketinde, özellikle ABD’nin yukarı yönlü açılmasının etkili olduğunu düşünüyorum.

Dün dolar/TL kuru  2.62’nin üzerine çıktı. Bu sabah Dolar endeksinin gerilemesi ile birlikte kur 2.6147 seviyesinde bulunuyor. Döviz cephesinde bir miktar stres var. Bu nedenle borsada bir miktar geri çekilme ile açılış yapabiliriz. Fakat dünkü güçlü hareket sonrasında, bugün yön tayini konusunda net değilim. Normal şartlar altında 83.500 direnci dün bir nebze kendini gösterdi. Bugün açılıştan sonraki ilk düşüş sonrasında yatay hareket beklenebilir. Ama yeniden 83.500’ü yukarı zorlarsa, olumlu bir hava oluşabilir. Yine de değim gibi bugün yön tahmini yapmak zor.

Şimdilik bu kadar, sağlıcakla kalın. Bu sabah Sarıgerme’deyim. Pazartesi sabahı bugün TV’de paranın rotasında inşAllah görüşmek üzere…

NOT: Bugün gazetesinde bugün yayınlanan yazımı okumak için tıklayınız – (Babacan Yeni Kabinede Olmayacak).

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir