Olumluya dönen piyasalar kalıcı olur mu?

Haftaya sert bir dalga ile başlayan piyasalarda dolar bir ara 2.97’ye çıkarken, Borsa İstanbul’da BİST-100 endeksi 70 bin seviyesinin altını görmüş, gösterge faiz de yüzde 11.32 seviyesine kadar yükselmişti.

Gözler sürekli olarak yurtdışı borsalardaydı. Çin’de salı günü düşüş devam ederken, Amerikan borsa endeksleri açılışta yükselseler de günü düşüşle kapatınca, çarşamba sabahı piyasalarda biraz stres yarattı. Fakat çarşamba günü hem Amerikan hem de Avrupa borsalarının sert bir yükselişle artıya dönmesiyle birlikte Asya borsaları da toparlanmaya başlayınca, dün BİST-100 endeksinde önemli bir yükseliş gördük.

Daha önceki birkaç yazımda da vurguladığım üzere, artık piyasalarımız için önemli olan iç dinamikler değil, dış dinamiklerdir. İçeride olan olmuş, koalisyon kurulamamış ve erken seçim kararı alınmıştır.

Aslında şu an dış piyasaların yarattığı türbülans olmasa, borsada çok daha sert artışlar görebilirdik. Çünkü içerideki en önemli belirsizliklerden biri bitmiş seçimin ne zaman olacağı netleşmiştir. İşte bu yüzden dış piyasalar toparlanmaya başladığı anda, bizim piyasalarımız diğer piyasalara göre pozitif ayrışma yaşadı.

Bugün Gazetesi’ndeki köşe yazımın devamı için TIKLAYINIZ.

“Olumluya dönen piyasalar kalıcı olur mu?” ile ilgili 1 yorum

  1. Elbette ki borsada uzun vadeli yatırım yapan kazanacak. Fakat şunu önemle vurgulayayım ki, borsada size kazandıracak şey UZUN VADE değildir. Size kazandıracak şey uzun vadede büyümesini sürdürecek ve sürekli olarak kâr ederek özvarlıklarını artıracak şirketler

    hocam ilk olarak canı gönülden slm larımı gonderirir kafamı kurcalayan sorumu sormak istiyorum izninizle tabi …
    yukarıda yazdıgım sözü dergiden tesadüfen denk geldim ve okudum anlattıklarınız cok guzel ve mantıklı hele bu sözünüz beni adeta borasaya aşık etti . bende maşımın belli bi miktarını düzenli şekilde borsaya yatırmak istiyorum ve ben sizin her ay düzenli şekilde hangi şirketler alınması ıyı olur diye liste yayınlayacagınızı nerden takip edebilirim onu sorucaktım bilen arkadaşlar varsada yardıncı olmaları dilegiyle iyi gunler dilerim.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir