Borsa’da Ve Dövizde Son Görünüm

Dün borsa gün içi dalgalı bir seyir izledikten sonra, günü çok hafif bir artışla kapattı (yüzde 0.12 artış). Bu hareketlerin dinamiğine baktığımızda, genelde Avrupa borsaları ve ABD borsa future’larıyla birlikte hareket ediyor. Piyasalardaki stres Çin’den veri açıklanacağı zaman hiç şüpheniz olmasın artacaktır. BU stres gelecek hafta daha yüksek olacaktır. Ama bu hafta Çin’den başka veri yok. Gelecek hafta Çin’den çok fazla sayıda veri geliyor olacak. Bu yüzden bu hafta sonuna yaklaşırken, borsanın 75 bin civarına kadar yükselmesi olasıdır. Fakat yarın ABD tarım dışı istihdam verisi (TDİ) öncesinde piyasa dalgalı olacaktır.

Borsada bugünün rahat geçmesini ve yükselişle açılmasını bekleyebiliriz. Çünkü ABD endeksleri artıdaydı ve bu sabah Asya cephesinde stres yok. DÜne göre en az 500 puan yukarıda açılış olduktan sonra 74-75 bin aralığında hareketler bekleyebiliriz. Ama gelecek hafta biraz daha stresli olmaya adaydır.

Dolar dün 2.96’ya yaklaştıktan sonra geriledi. Bu sabah 2.9540 civarında bulunuyor. Sizlere daha önce verdiğim 2.90-2.95 kanalının dün yukarı yönlü zorlanmış olması iyiye işaret değil. Dolarda özellikle gelecek hafta içinde yukarı yönlü hareketleri görebiliriz. Yarın ABD (TDI) verisi beklenenden kötü gelirse dolar yeniden 2.92’lere doğru gerileyebilir ve bu durum için alım fırsatı yaratabilir. EĞer TDİ verisi beklentilerden iyi gelirse zaten 2.95 yukarı geçilerek 3’e doğru hareket sözkonusu olabilir. Gelecek hafta stresli bir hafta olmaya adaydır.

Herkese bol kazançlı bir gün olması dileğiyle…

NOT: PAzartesi akşamı yapamadığımız webinarı bu akşam saat 21:00’dse yapmayı deneyeceğim. Testler başarılı oldu. Dİlerim yeni bir sorun olmadan yaparız. Saat 20:50 gibi sizlere bağlantı linki web sitemde verilecektir. Genel görünümü  anlatıp sorularınızı cevaplayacağım. 

“Borsa’da Ve Dövizde Son Görünüm” ile ilgili 2 yorum

  1. Hocam cümlede hata var:

    “Yarın ABD (TDI) verisi beklenenden kötü gelirse dolar yeniden 2.92’lere doğru gerileyebilir ve bu durum için alım fırsatı yaratabilir. EĞer TDİ verisi beklentilerden kötü gelirse zaten 2.95 yukarı geçilerek 3’e doğru hareket sözkonusu olabilir”

    Her ikisi de KÖTÜ yazmışssınız..Birisi İYİ olacak..SEVGİLER..

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir