Atilla Yeşilada – Suriye Savaşı’ndan nasıl çıkarız?

Ankara terör faciasından bu yana gözlerim TV’a yapışık, ağzım bir karış açık, Türkiye’de cereyan eden aptalca tartışmayı izliyorum.

Kim yaptı ve niye? Hamasetten kusturan nutuklar, Batı, IŞİD, PKK, PYD-YPG ve Rusya’ya sallanan yumruklar ve gözleri yakan TNT dumanı içinde sorunun basit bir cevabı olduğu gözden kaçıyor. Suriye Savaşı’na girdik ve çıkmak çok zor olacak. Taraflar bize niyetlerini canlı bombalarla telegraf çekiyor.

Ankara patlaması aynı zamanda seçim sonucunu da belirledi. Ekim’de Ankara olayından önce yapılan anketlerde AKP %41.5 civarında ortalama oy alıyor. Metropoll’e göre o zaman dahi terörden hükümeti sorumlu tutanlar %58, Ankara’dan sonra AKP en az 1-2 puan daha kaybeder ve %39-40 bandına geriler, HDP ve MHP prim yapar. AKP tabanı HDP ile yapılacak bir koalisyona isyan bayrağı açacağı, MHP lideri Bahçeli ise malum 4 şartından vazgeçmeyeceğine göre Türkiye’yi AKP-CHP yönetecek.

Bu hükümetin acilen çözmesi gereken dört mesele var:

Kürtler, artık ruhen Türkiye’den kopuyor. Derhal Kürt ve PKK problemlerinin birbirinden ayrıştırılması ve Kürtler’in meşru taleplerini teslim eden bir hukuki zemin tesis edilerek ateşkese gidilmesi lazım.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ. (Paraanaliz.Com)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir