Seans İçinden 29 Nisan 2011

29 Nisan – 09:15

Dün merkez Bankası’ndan gelen açıklamalar sırasında piyasalar biraz olumsuz reakisyon verdikten sonra, ikinci seansta piyasa yukarı döndü. 67.600 desteği iki defa test edildi ve hatta bir ara 67.500’ün altı da görüldü. Sonrasında ise sağlam bir yukarı hareket oldu ve endeks günü 68.440 seviyesinden kapattı.

Dün gece dow endeksi günü yüzde 0.57 yukarıdan kapattı. Bu kapanış, 2008 global krizi sonrasındaki en yüksek oluyor. Aynı şekilde S&P endeksi de yüzde 0.36 yükselerek global kriz sonra yeni bir rekor kırdı. Amerika böyle giderken, AVrupa’da da sorun yoktu. DAX endeksi de yüzde 1’e yakın yükseldi. Bu sabah itibariyle euro/dolar paritesi 1.4839’dan işlem görüyor. ABD ekonomisinde paranın piyasadan çekilmeyeceği haberi geldikçe ağzı sulanan leş kargaları Euro’ya saldırıyorlar.Leş kargaları diyorum çünkü Yunanistan şu an zaten ölü durumda. Portekiz can çekiyor ve İSpanya ise kendini hiç iyi hissetmiyor. Yıllardır dünyada yaşanan finansal krizlerin temeli budur. Almanya kefil oldu diye herkes deli gibi yüksek euro faizine koşuyor. Adı Almanya da olsa, bu yükünaltından kalkamaz. Bu gidişat sonun başlangıcıdır. Bir Çin atasözü var. tam hatırlamasam da mealen şöyle; “Güneşin Batmakta olduğu yerde, cüce insanların gölgeleri büyür”. Yani beş para etmez adamlar mevkilere gelirler demek istiyor ama ben bunu şöyle yorumluyorum. Güneşin Battığı avrupa’da cüce duruma gelmiş ülkelerin getirileri büyür. SOnuç olarak, dünya ekonomileri bir çıkmaza doğru sürükleniyor ve bu çıkmazı aşmak çok zor.

Şimdi diyeceksiniz ki, hocam bu ne lahana turşusu bu ne perhiz. Hem böyle karamsartablolar çiziyorsun, hem de borsa yükselecek diyorsun. Kafamızdaki zaman bölmeleri farklı. Yani AVrupa’daki sorunun dünyayı tehdir eder duruma gelmesi için kuluçka döneminin bitip, İspanyanın 10 yıllık  faizlerinin de yüzde 5-6’ya doğru hareket etmesi lazım. Ona daha var.  Bizde ise seçime kadar olan dönem için olumluyum. Seçimden hemen sonra olmasa da, bir süre sonra piyasalarda genel olarak olumsuz hava başlar.

Bugün endeks 68 bini destek yapıp 68.000 ile 69.000 aralığında kalmaya çalışacaktır. Daha önce 70 bin hedefini vermiştim, bu hedefe ulaşılma olasılığı yüksek. ENflasyon beklentileri açıklandı ve 2011’de enflasyon beklentisi 6.9 seviyesinde bulunuyor.  DOlar güne yükselerek başladı ve 1.5240 seviyesinde bulunuyor. Tahminen 1.53’e doğru hareket deneyecektir. Bugün için 1.5180 seviyesi destek oluşturuyor.

NOT: E-bültene kayıt yaptırdıkları halde mail alamayanlar olabilir. Birçok kişi mail adresini yanlış girmiş ve o mailler geri dönüyor. Ayrıca binlerce kişiye mail gittiği için, hemen mail olarak alamayabilirsiniz.

Bugün BURSA yolunda olacağım. Bursa’da İki gün kalacağım. Orada yapacağım iki konuşma var. Bu nedenle bugün başka yorum geçme olasılığım zor ama bir ara fısrat bulursam notebook’tan yorum geçmeye çalışırım. Genelde saat 15:00-16:00 gibi olabilir.

İŞ İLANI

.Uluslararası alanda faaliyet gösteren forex firmasına ilgili personel alınacaktır. Başvuruların [email protected] adresine yapılması rica olunur.”

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir