Seans İçinden 13 Mayıs 2011

17:05

Endeks şu an 65.172 seviyesinde bulunuyor. yani krtik noktada ve satışlar son bir saatte yoğunluk kazandı. 65 bin seviyesinin aşağı kırılarak 63 binde odğru gerileme riski arttığı için, özellikle endkese yakın hareket eden kağıtlarda, banka ve sigorta hisselerinde durmamak gerekir. Şu an 65 bin desteğinin tutması için, iyi alımların gelmesi gerekir. Fakat bu aşamada, yurt dışında da satış baskılarının artmöası nedeniyle nakde geçip, beklemede kalmakta fayda var. Şu an alım yapmak yerine 67.250 yukarı kırıldıktan sonra alım yapmak daha sağlıklı ıolur. Bu aşamada, zararların büyümemesi için satış yapmakta fayda olsa da, SPK başkanının dediği gibi bir not artırımı gelecek olursa, hepimiz ters köşe oluruz. Bu riski alıp almamk herkese kalan birşeydir. Dün 65 binde ikili dip yaptıktan sonra 1500 puana yakın yükselişini yani düşüşün düzeltmesini yapan endeksin yeniden 65 bine gerilemesi hoş değil. Şu an ya satıp alımiçin beklemede kalmak, ya da elinizdeki hisseleri satmak istemiyrosanız satış varantlarından alım yaparak, ya da vob’da short pozisyon alarak zararın büyümesini önleyebilirsiniz. Satış yapanlar için yeniden alım yeri şu anki teknik grafiklere göre 63.000 civarı ya da 67.250’nin yukarı kırılması durumudur.

15:30

Sıkışık seyir devam ederken, endeks 65.500 seviyeelrini gördükten sonra, saat 14:20 sıralarında alımların geldiğini gördük. O sırada avrupa borsaarında yukarı yönlü bir hareketten etkilendiğini düşünüyorum. Hacim fena değildi ama çok da güçlü denilebilecek düzeyde değildi. Sabahtan bu yana oluşan hareketler, endeksin 65.150’deki desteğinin geçerli olduğunu ve bu desteğin aşağı kırılmayacağını sinyal veriyor. Endeks şu an 66 bin seviyesinde bulunuyor. Bir süre 65.650 ile 66.150 aralığında dalgalandıktan sonra, yukarı yönlü hareketin devamını bekliyorum. Ama bugün için stop seviyesi 65.150’dir. Bunun altına düşüş olursa, 63 bine kadar düşüş devam edeceği için dikkatli olmak gerekir. Bir sonraki yorum saat 17:00’de…

NOT: Arakadaşlar yorum yazmayınız, çünkü aşağıda yorum formu olmasına rağmen biz bu yorumları yayınlayamıyoruz.. Yani software’den kaynaklanan bir problem var… Bu nedenle yazdığınız yorumlar yayınlanmamaktadır…

11:28

Dün 66.535 seviyesinden kapanan endeks güne sert bir düşüşle başladı. Aslında VOB güne iyi başlamış ve dünkü artışının ardından hafif yukarı hareketin sonrasında yatay hareket yapıyordu. Saat 09:50 sıraısnda VOB’da satış baksısı arttı. O sırada  Dow ve s&P future’larında bir miktar aşağı yönlü hareket oluşmuştu. Daha sonra bu dış borsalar hızla yukarı döndü fakat VOB zayıf kaldı. Endeksi ise açılış sonrasında 66.500’den 65.700’e kadar yaklaşık 800 puanlık sert bir düşüş yaptıktan sonra, 66.100’e kadar çıktı fakat şu an 65.850 civarından işlem görüyor.

Seans içi grafiklerde satış baskısının oldukça güçlü olduğunu görüyoruz ve endeksin yönünün aşağı olduğu sinyalini veriyor. Özellikle 65.150 seviyesinin altına doğru gerileme olursa, endekse çok yakın hareket eden, betası yüksek olan, ve en azından son 3-4 gündür endekse paralel hareket eden ve endeksle birlikte gerileyip endeksle birlikte yükselen kağıtlarda satış yapılabilir. Bu arada, son bir haftadır endeksteki düşüşten etkilenmeyen, genelde yatay giden veya artış gösteren kağıtlarda nakde geçemeye gerek yoktur. Eğer endeks 65.300’ün üzerinde yatay hareket veya yukarı yönlü hareket yapıyorsa birşey yapmaya gerek yoktur. Kağıtta olanlar bekleyebilirler, alım düşünenler ise 60 dakikalık grafiklerde en azından  ikili dip oluşumunu beklemeliler… ENdeksin sıkışık hareket etmesi olasılığı yüksektir.  Bir sonraki yorum saat 15:30’da.

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir