Seçimler ve Fon Yöneticileri

Bir süredir uzun makaleler yazmadım, çünkü akıl almaz bir yabancı yatırımcı trafiği var.  15 Haziran’a kadar hergün ya konferans, ya bire-bir görüşme, ya da dış basınla telefon görüşmem var. Ayrıca, polen alerjisi yüzünden bronşit oldum ve gırtlağı kesilen domuzlar gibi öksürüyorum.

Ama, sitemize gelen ütm yorumları okuyorum.  Bir kaç okurum bizi çok yakından takip eden değerli Kamyön Şöförü nick’li arkadaş hakkında sormuş:  Ne yapacakmışız? Neyi ne yapacağız? Burasi TİB ya da Bülent Arınç’ın seçim bürosu değil ki, beğenmediğimiz enformasyonu sansürleyelim. Ayroca, VOB ve teknik analizden zerre kadar anlamasam da, tüm yorumları keyifle okuyorum.  Müsterih olun, bu sitede şahsıma her zaman yağdırdığınız ağır hakaretler de dahil sizden gelen her şey yayınlanacak. Sadece rica ettik, kin, nefret, düşmanlığa teşvik yok, sex kaseti yok (önce bize gönderin de Playboy Channel’e para ödemekten kurtulalım), küfür sayılan kelimeler çok sert ve yoğunsa, makaslarız.

Yine rica ettim, biz al-sat tavsiyesi vermiyoruz, siz de vermeyin. Bir kez daha tekrarlıyorum, eğer SPK’da uyarı gelirse içinde direnç-destek, fiyat, tüyo  kelimesi geçen herşeyi yasaklarım.  O zamana kadar, yazın be kardeşim, akşama kadar, aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yazın.  Bu baskıcı toplumda bari burda rahatlayın.

Cuma akşamı siteye Bloomberg HT’den çok sevdiğim meslektaşım Kerim Karakaya’nın fon yöneticileri arasında yaptığı anketin bulgularını da girdim.  Kerim’le eskiden beraber çalıştık, işine namusla bağlı, her yaptığına güvendiğim bir arkadaştır. Bu anketi okuyun.  Fon yöneticilerinin %33’ü şöyle düşünüyor:

“Piyasalarda yüzde 32 ortalamayla, 300-330 milletvekili ile iktidara gelecek tek parti hükümeti en olumlu tepkiyi alıyor. “

Bir başka deyişle, piyasa aklı, AKP’yi iktidarda istiyor, ama daha fazla güçlenmesini istemiyor. Bu algılama büyük ölçüde yabancı yatırımcı arasında da hakim. Blomberg HT’de bu anketi değerlendiren programı izliyorum.  Çok değerli bir meslek üstadım, fon yöneticilerinin görüşüne katılmadığın, AKP 330 veya 367 üstünde milletvekili (MV) çıkartırsa, anayasayı tek başına hal edeceği için daha olumlu olacağını kaydediyor.

Makalenin tamamını okumak için www.ekonomihaberyorum.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir