Seans İçinden 3 haziran 2011

15:30

Bir önceki yorumda belirttiğimiz üzere endeks şu an çok sıkıştı ve hacimsiz bir seyir izliyoruz. Aşağıdaki grafikte endeksin beş dakikalık hareketleri veriliyor. Görüldüğü üzere, ikinci seans başladığından bu yana, 63 bine doğru bir hareket oldu. 63 bin seviyeleri de görülebilirdi fakat hacim çok zayıf gidiyor. Şu an piyasa dış piyasalara ayak uydurmak isteyecektir. Dışarısına baktığımızda ise DAX 0.35 yukarıda bulunurken ABD’de dow future’ları yüzde 0.30, S&P futurları da yüzde 0.34 aşağıda seyrediyor. Ben tam bu yorumu  yazarken şu an bir miktar satış geliyor. Zannedersem saat 15.30’da ABD’de açıklanacak veriler öncesinde bir satış baskısı görüyoruz. İşlem hacmi biraz arttı. Bu aşamada genelde alım önermiyorum. Sabah yaptığım yorumda vurguladığım üzere, biraz nakitte kalıp beklemekte fayda var. Endeks şu an 62.670 seviyesine kadar geriledi ve tekrar toparlamaya çalışıyor.

SAAT 15:35’de eklenen yeni durum

ABD verileri şimdi açıklandı işsizlik 8.9 beklenirken 9.1 geldi. Ayrıca istihdam artışı 160 bin beklenirken sadece 54 bin artış oldu ve dow future’ları aşağı gidiyor yüzde 1’in üzerinde düşüş var. Dolayısıyla şu an temkinli olmakta fayda var. Bugün Başka yorum vermeyeceğim.

12:20

Son yorumdan bu yana endeks beklediğim üzere 62.800 seviyesine kadar indi. Bu iniş sırasında hacim pek güçlü değildi. Enflasyon haberi sonrasındaki tepki yükselişinden birazcık daha fazlaydı. Şu an piyasa bu seviyelerde oldukça yatay ve hacimsiz sıkışık bir seyir izleyebilir. Sonrasında ise yönünü belirlemeye çalışacaktır. Şu an için daha önce yazdığım yorumlar ve enflasyon şoku başlıklı yazımdaki görüşler geçerlidir. Bir sonraki yorum saat 15:30’da.

11:20

Piyasalar ilk enflasyon şoku sonrasında 62.850 seviyesine geriledikten sonra, şu an 63.250 seviyelerinde bulunuyor. Yukarı yönlü tepki çok zayıf oldu. Bugün 63.750 seviyesinin aşılması zor görünüyor. Bir süre içinde endeksin yeniden 63 bin vey a62.850 civarına doğru gerileyeceğini düşünüyorum. Şimdilik görünüm bundan ibaret. Bir sonraki yorum saat 12:15’de. Enflasyon şoku ve piyasalar başlıklı yazımda açıklanan enflasyon oranlarının piyasalar üzerinde nasıl bir etki yaratacağının analizini verdim.

“Seans İçinden 3 haziran 2011” ile ilgili 1 yorum

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir