Seans İçinden – 6 Haziran 2011

17:15

Bugün sitemiz uzun süre kapalı kaldı. Çünkü sunucumuzdaki veri tabanı aşırı yoğunluk nedeniyle çöktü ve şu an sıfırdan yepyeni ve çok hızlı bir sunucuya taşındık. Bundan sonra artık siteye ulaşamama problemi inşallah olmayacaktır. Site çok daha hızlandı. Bunu zannedersem birçok kişi fark etmiştir. Sabah saatlerinde iki ayrı yazı göndermiştim. Şu anda da piyasalara baktığımda 63.000 ile 63.500 aralığında yatay hareket eden bir borsa görüyoruz. Fakat işlem miktarları çok zayıf az önce (16:40’da) bir miktar satış baskısı geldi ve işlem hacminde de artış gözlemledik. Eğer yabancılar ne diyor? başlıklı yazımı okursanız oarada onların bakış açısını aktarmaya çalıştım. Bu bakış açısıyla Türkiye’de şu an için risklerin yüksek olduğunu düşünüyorlar ve özellikle de cari açığın yanına bir de enflasyon riskini koyduğumuzda, iki riskten bahsedip, Merkez Bankası’Nın şu ana kadar izlediği para politikasının iç talebi daraltmada etkili olmadığını söylüyorlar. Ama seçim sonrasında hemen bir faiz artışı da beklemiyorlar. Dolayısıyla ne zaman Türkiye’de para politikası enflasyonu engellemeye yönelik olarak kredibilite kazanırsa o zaman yabancılar inanacaktır.

Endeks şu an 63.261 seviyesinde bulunuyor olup, yatay hareket devam ediyor ve dış piyasalarda havanın genel olarak olumsuz olduğunu görüyoruz. Dış piyasalardaki olumsuz havaya rağmen endeksin bu seviyeelrde olması olumludur. Yön konusunda bir fikrim yok. 63.600 yukarı kırılırsa hacme bakacağız ve o zaman alımlar güçlü ise, belki alım belki de satış fırsatı olarak satış önereceğiz. Ama 62.800 aşağı kırılırsa düşüş devam edeceği için şu an genel olarak pozisyonunuz ne ise öyle kalınmalı diyorum.

NOT: Bu akşam saat 22:00’de  Haberturk’te SANSÜRSÜZ’de olacağım. Atilla Yeşilada’da orada olacak. İnşallah derdimizi anlatacak fırsatı bulur ve insanlara faydalı oluruz.

“Seans İçinden – 6 Haziran 2011” ile ilgili 3 yorum

  1. Elinize sağlık.Site bu şekilde çok güzel olmuş.Hızı da oldukça yüksek.Sadece Yaşar hocamın yazılarına da ayrıca ulaşabilmek de güzel.Teşekkürler.

  2. Hocam şu sansürsüz programı sizin daha altınızda bir yayın modunda ama yine de siz bilirsiniz.. benim için tek avantaj sizi canlı seyrediyoruz

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir