Brent ile Ham Petrol Arasındaki Fark Açılıyor

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC’in bugün petrol üretimini artırıp artırmayacağına dair görüşmeler yapması beklenirken, petrol fiyatları 98 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bağımsız petrol analisti Jim Ritterbusch, bugünkü toplantı öncesinde yatırımcıların endişeli olduğunu belirterek, “Petrol yatırımcıları kötü gelen işsizlik verisi, yakıt talebindeki azalma, tüketici güveni gibi düşük veriler nedeniyle emtianın kısa vadede yükseleceğine dair inancını kaybetmiş durumda” açıklamasını yaptı.

Petrol fiyatları haftanın açılış gününden itibaren belirli seviyeler arasında sıkışıp kaldı. 4 saatlik grafikte belirtilen kanal içerisinde hareketine devam eden siyah inci 97,85 dolar desteğinden geri döndü ve yükselişini 100 dolara çıkarmaya çalıştı. 99,50 direncinden geri dönen siyah inci şuanda 98,64 seviyesinde hareket etmektedir.

Bugün petrol stokları verisi sonrası bu bandın dışına çıkması beklenen petrol fiyatlarında 97,85 desteğinin kırılması kanalın da kırılması anlamına geleceğinden sert satışlara maruz kalması görülebilir. Aksi takdirde yani Petrol fiyatlarının yükselmeye başlaması durumunda görülecek ilk hedef olarak kanalın üst noktası olan 100 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 100,40 ve bu direncin geçilmesi durumunda Petrol’ün ikinci önemli seviyesi 102,70 direncine kadar yükselmesi beklenmektedir.

Bugün ham petrol stoklarında azalma beklenmektedir. Bu azalmanın gerçekleşmesi durumunda petrol fiyatlarında yükseliş gözlemleyeceğimiz gibi stoklarda yaşanacak artış siyah inciyi geriletecektir.

Pivot 99,50

Destek 97,85-96,90-95,70

Direnç 100,40-101,50-102,70″

kaynak

http://www.ekoklinik.com/piyasa-haberleri/brent-ile-ham-petrol-arasindaki-fark-aciliyor

 

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir