Desa 2

31/05 tarihinde Desa’yı yazdığımda İMKB’de 1,27-1,28 seviyesinden işlem görüyordu.Desa haberleri gazetelerin ekonomi sayfalarına Pazar günü itibariyle düştü. Ben bu yazıyı gönderdiğimde hissede henüz bu Hberlerin yansımasını göremiyorduk ama; Cuma günü itibariyle hissenin kapanış seviyesi 1,39 olarak gerçekleşti. Şimdi hafta sonu gazetelerin ekonomi sayfalarına düşen haberlere şöyle bir göz atalım.

Demo mağazalara 2 milyon $ harcadı

Vitrine çıkan ürünler ile mağaza konsepti arasındaki uyumsuzluğun önüne geçmek için Yenibosna’daki merkeze 2 milyon dolar yatırımla bir teşhir alanı yapan Çelet, 3 farklı mağaza konseptini bir araya getirdi. Bu şekilde üretimden çıkan mal, mağazanın konseptine uygun olarak kombin edilip bu demo mağazaların vitrinlerine koyuluyor, sonra da Türkiye’deki 74 Desa mağazasında birebir uygulanıyor. Çelet, “2-3 sezon sonraki koleksiyonumuzu da burada sergiliyoruz” diyor.

Mango lükse niyetlendi Desa’yla el sıkıştı

Düzce’deki fabrikalarının tamamen Prada’ya üretim yaptığını dile getiren Çelet, özellikle uygun fiyata moda satan markaların lüks pazardan pay almaya yöneldiğini söyledi. Bu trende paralel olarak Mango ile çalışmaya başladıklarının altını çizen Çelet, “Mango üst gelir grubuna yönelik yeni bir koleksiyonu pazara sunmaya hazırlanıyor. Bunun için de deri konfeksiyonu için bizimle anlaştı. İlk parti malı gönderdik” dedi.

Çin’e Giriyor

Çevre ülkelere yayılmak yerine dünya moda merkezlerinde olmak istediklerini belirten Çelet, “Romanya’dan çıkan bir dünya markası gördünüz mü” dedi. Çelet, Turquality kapsamında Londra’dan sonra Çin’e girmeye hazırlandıklarını söyledi.

Desa gençliğe el atıyor

Orta yaş grubuna hitap eden deri markası Desa, yüzünü gençlere döndü. Marka yeni koleksiyon ve konsept mağazalarla 15 yaşındakileri de sadık müşterisi yapacak.

Bu yıl deri sektöründe yaptığı 43 milyon dolarlık ihracatıyla 38 yıl sonra ilk kez birinci sıraya oturan Desa, perakende tarafında da dönüşüm yapmaya karar verdi. Müşteri kitlesini 40 yaş ve üstü olarak nitelendiren Desa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, artık gençleri de mağazalara sokmak için yeni mağaza konsepti ve özel koleksiyonlarla pazara çıkmaya hazırlandıklarını söyledi. “Hedef kitlemizi 15 yaşa kadar indirdik. Bunun için de ‘by Desa’ ile biten alt markalar yaratıyoruz. Hip dizayn yani modaya, trendlere uygun koleksiyonlar hazırlıyoruz” diyen Çelet, gençleri doyuran renk ve modellerin içinde olduğu ürün ve yeni mağazalarla piyasaya çıkacaklarını belirtti. Çelet, “Daha enerjik, renklerin ve modellerin yoğun olduğu, onların sevdikleri müziklerle desteklenen mağazalar açacağız” dedi.

Deri fiyatları ikiye katlanır
Deri hammadde fiyatlarındaki artışla birlikte kış sezonunda 500 liralık bir deri ceketin 900 lirayı geçeceğini kaydeden Çelet, bunun deri ürün tüketimini azaltacağını söyledi. Çelet, sınırdan giren türü belirli olmayan hayvanlar nedeniyle kalite noktasında da sıkıntı çıkabileceğini söyledi.

Desa hakkında bütün çıkan bu haberlere baktığımızda benim bir önceki yazımı destekler nitelikte olduğunu göruyoruz. Hala bu fiyatların bile ucuz olduğunu söyleyebilirim.

Demet KARAL

 

“Desa 2” ile ilgili 1 yorum

  1. Merhaba,

    Hisse 2 günde 1,54 den 1,27’ye geldi ve çift taban yedi.

    Şirketle ilgili hiçbir haber, açıklama vs. yok.

    Endeks 62 binden 63 bine hareket etti.

    Şu anda DESA için tekrar bir yorum vermeniz gerekmez mi?

    Tşk,

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir