Asya’da Panik Sürüyor

Asya’da Tokyo saati ile 13:30’da Asya-Pasifik Endeksi’nin kaybı %1.1’a vardı. 2 Mayıs’da ayı pazarı başladığından bu yana endeks 461 milyar dolar yitirdi. ABD’de yavaşlayan ekonomi, Çin’in zayıf çıkan dış ticaret fazlası ve bu hafta yeni bir fazi artırım beklentisinin üstüne Japonya’da artması beklenen makina siparişlerinin %3.3 gerilemesi de satışı paniğe çeviriyor. Avrupa’da kredi paketinde Almanya gönüllü vade uzatmada israrlıyken AMB ve kredi derecelendirme kuruluşları bunun temerrüt olacağı iddiasından vazgeçmiyor.

Euro/dolar halen 1.4341’de. Altın 1.531 dolar/ons, Brent ise 118 dolarda. Nikkei225 %0.9 düşüyor. Hong Kong Hang Seng ve Çin Şangay da %1 civarında kayıplar sergiliyor.

Yatırımcılar arasında İkinci Dip korkuus yaygınlaşırken, Fed’in QE3 para basma operasyonu ile rahatlama sağlayacağı beklentisi de fiyatlardan çıkıyor.  ABD’de büyük bankalara %2.5 civarında ek sermaye zorunluğu getirilmesi gündemi iyice gerdi. Bu hafta açıklanacak tüketim verilerinin de artış beklenmezken, enflasyon biraz yavaşlayabilir.  Türkiye’de ise seçim sonuçları satın alınabilir ama cari açığın 7.5 milyar doların altında  kalması şart.  Avrupa’da Yunan kredi paketinin Temmuz’a sarkması olasılığı yükseliyor.  Bu hafta İspanya ve İtalya DİBS de baskı altında kalabilir.  Zor bir haftaya daha başlıyoruz.

kaynak

http://www.ekonomihaberyorum.com

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir