Piyasanın Sandık Tahmini Tuttu

Sandıktan yatırımcıların en olumlu sonuç olarak fiyatladığı senaryo çıktı. Anayasa’nın referandumla oylanacak olması iyimserliği artırdı, bu hafta lirada değer artışı bekleniyor.

Dün gerçekleşen genel seçimlerden AK Parti’nin mecliste 330 civarında sandalye kazanarak çıkmasını fiyatlayan piyasa oyuncularının beklentisi gerçekleşti. İstikrarın devam etmesi için AK Parti’nin seçimlerden yine birinci parti olarak çıkmasını ancak yeni bir Anayasa için referanduma gidilmesini en iyi seçenek olarak fiyatlayan yatırımcıların beklentisi gerçekleşti.

Bazı analistler, Türkiye’nin kredi notunda artırım beklenebileceğini belirtirken bazıları da bunun için ekim ayında başlayacak bütçe görüşmelerinin beklenmesinin gerektiği görüşünde. Ancak hemen tüm analistler,  artan cari açığı dizginlemek için gelecek aylarda maliye ve para politikasında sıkılaştırıcı adımlar beklendiğinde hemfikir.

Dolar/TL 1.55’e çekilebilir

Seçimler öncesinde aşırı ısınan ekonomi, genişleyen cari açık ve geleneksel olmayan para politikası nedeniyle Türkiye piyasalarının performansı rakiplerinin gerisinde kaldı.  Analistler, AK Parti’nin ekonomi politikalarına odaklanmasıyla Türk aktiflerinin performansının diğer piyasaların üzerine çıkabileceğini belirtiyor.

Seçimin ardından hafta içinde yaşanabilecek yabancı girişiyle TL’nin dolar karşısında bir miktar değerlenmesi bekleniyor. Dün sonuçların ardından ilk dolar/TL kotasyonları 1.5605/1.5820 seviyesindeydi. Dolar/TL, cuma günü 1.5777/1.5782 seviyesindeydi. Üst düzey bir bankacı dolar/TL’de 1.57 seviyesinin aşağı yönlü kırılmasının ardından yarın piyasa açılışında 1.55- 1.56 bandında yerleşebileceğini, gösterge tahvil faizinde 10-20 baz puanlık düşüş beklediğini belirtti.

kaynak

http://bigpara.ekolay.net

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir