Yeni Kabinenin Ana Gündemi Ekonomi

Bakanlar Kurulu’nun yeni yapısı bu ay içinde Başbakan Erdoğan tarafından açıklamıştı…

Buna göre, ekonominin ağırlığının artacağı yeni kabine, Başbakan dahil 25 üyeden oluşacak. Milliyet’teki habere göre, yeni yapıda, 4 başbakan yardımcılığı ve 20 tane icracı bakanlık var. Yeni kurulacak ve revize edilecek bakanlıklar arasında ekonomiyle direkt ilgili olanlar şöyle:

* Ekonomi Bakanlığı: Dış ticaretten sorumlu bakanlığın yerini alan bu bakanlık, dış ticaret, yatırım teşvikleri, dış ekonomik ilişkilerden sorumlu olacak.
* Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın görevlerinin yanı sıra gıda üretimi ve güvenliği, kırsal kalkınma gibi konulardan sorumlu olacak.
* Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: Gümrük politikalarının yanı sıra, iç ticaret hizmetlerine ilişkin görevler yapacak.
* Kalkınma Bakanlığı: Sektörel ve bölgesel gelişme planı yapacak. Orta Vadeli Programı ve eylem planları hazırlayacak. İktisadi, sosyal ve kültürel politikaların belirlenmesinde hükümete bu bakanlık müşavirlik yapacak. Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi ve Konya Ovası Projesi bu bakanlığa bağlı olacak.
* Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın görevlerine ek olarak, bu bakanlık bilim ve teknoloji politikalarını da takip edecek.

kaynak

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/639256-yeni-kabinenin-ana-gundemi

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir