Seans İçinden – 17 Haziran 2011

10:28

Piyasalar dün 60 binin altını gördükten sonra  ABD’den gelen verilerin de etkisiyle hızlı bir toparlanma sergileyerek, 61.116 seviyesinden kapandı. Bugün 61 bin civarında açılışını yaptıktan sonra şu sıralara yatay bir seyir izliyor. Dünkü  toparlanma güçlü olsa da bu durum hızlı yukarı gidiş yerine en azından şimdilik 59.900 seviyesini destek yapar. Bu aşamada, endeksin 60.400-60.500 seviyelerine kadar gerilediğini görebiliriz , fakat dünkü tarzda hızlı aşağı hareketler  oluşacağını düşünmüyorum. Endeks için üst direnç seviyesi 62.000 civarıdır ve bu seviyelere gelirse, o seviyelerde alım yapmamak ve hatta duruma göre satış yapıp beklemek gerekebilir, çünkü direnç seviyeleridir.  60 bine stop koymak üzere 60.500-61.000 aralığında alım yapılabilir.  Endekse duyarlı betası yüksek kağıtlar alım için düşünülebilir.

DOlar şu an 1.6098 seviyelerinde bulunuyor ve faizler de 9.04 seviyesinde. DOlar bir süre daha bu yüksek seyrini sürdürebilir.

Bugün öğrencilerimizin mezuniyet töreni olduğu için ve gün boyunca iki ayrı toplantıda olacağım için başka yorum veremyeceğim…. Sağlıcakla kalınız…

 

“Seans İçinden – 17 Haziran 2011” ile ilgili 5 yorum

  1. Arkadaşlar dikkatli olun ve malınıza mülkünize sahip çıkın diyorum. Yabancılar yine SAKA yapıyorlar bizlerle yine Saat 17.10 dikkatle izleyin bakın göreceksiniz bugünü %2-3 oranında artıda kapatacaktır imkb tabiki sinirlerine hakim olan ve aklını kontrol eden parayı götüreceklerdir.

  2. Olsun hocam sizin burada olmanız hatta gölgeniz olsa o bizlere yeter bizleri ihta ettiğniz 2008 den beri iyi paralar götürdük sizin sayenizde sizlere teşekkürler ederiz.

  3. Birinci seans işlem hacmi, Türkiye ye dönük bir alım hareketi olmadığını, ikinci seans işlem hacmi, gelişmiş ülkelerden güç alarak piyasa da alıcı oluşturulmaya çalışıldığını gösteriyor BENCE.

    Yaşar Bey in bir kaç hafta önceki bir yorumunda , aşşağıda alıcı olmadığı için satmıyorlar diyordu. Aynen öyle oldu ve sert düşüşlerle alıcı oluşturmaya çalıştılar.

    30 şirketlerinin takaslarında yerlinin alıcı olmadığını görüyorum. Açıkcası şaşırıyorum. 7.80 den KOÇ alan yerli, neden 6.90 dan almıyor diye soruyorum. THY yide hayretle izliyorum.

    BRİC ülkeleri ile karşılaştırınca düşünüyorum ki -%5 beklentimin 15 gün içinde göreceğimizi sanıyorum.

    Çünkü, hikayeyi okumaya çalıştığımda 65binden 70bine yaptığı sıçrama nasıl ki gereksiz di.. Aynı gereksiz hareketini ters yöne yapacaktır şeklinde kendimce sonuç çıkarıyorum.

  4. Başbakanımız Yunanistan a ekonomik sorunların çözmeleri için süper beyin takımından kurulu bir heyet göndermiş, ayrıca papanderu hükümetine bu ekip danışmanlık yapacağı söylentileri kulislerde söylentileri dolaşmaktadır. Bu demektirki bunanisten bizim gibi acı reçeteyi içeçek piyasalarda ralliler başlayabilir fakattttttttttttttt..irlanda, portekiz helekiiiiiiiiii sinsi sinri ardından gelen İTALYA İÇİN BİRŞEYLER SÖYLEYEMEM …..ondan önemlisi ise saklambaç oynayan İSPANYA……..haydi bakalım bulun bu bulmacada ilk önce batan ülke sizce hangisi olacak……

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir