Paniğe Devam, İkinci Dip Yok

Çarşamba günü kaleme aldığım Stephen King vari korku ve dehşet makalesinin iyice keyfini çıkartmak için Pazartesi’ye kadar yazmamayı planlıyordum, ama Sevgili Orijinalist’ten köşeme gelen bir yorum fikrimi değiştirdi:

“Ama merak etmeyin, ortada, paniğe kapılacak bir durum yok. Bir kaç hafta içinde her şey düzelir. Arkası yarın, bugün keyifle şu panik atağın tadını çıkartalım ya. ”

Atila bey çok iddialı bir yazı olmadımı sizcede şayet tersi çıkarsa çok kişinin size güvendiğinden dolayı canı yanmazmı?”

Doğru, beni okuyan, benim yazdıklarımla yatırımlarına kerteriz bulan milyonlarca okuru daha fazla şüphe ve kaygıda bırakmaya hakkım yoktu. Ama Orjinalist’in ikinci gözlemi beni daha da korkutmuştu doğrusu:  Ya Pazartesi panik biter, tüm dünya piyasalarında ralli başlarsa?  Bir kez daha treni kaçırmış olacaktım.  Hemen ana fikri damardan vereyim:  Panik daha bitmedi, ama İkinci Dip yok. Batmıyoruz, fiyatlar biraz daha düşerse, alım fırsatıdır.

AB’de Merkel ve Sarkozy Yunan kredi paketi üstünde az çok anlaştı. Merkel zorunlu-gönüllü vade uzatma- ana paradan feragat fikrini terketmek zorunda kaldı. En büyük kaygım olan istemsiz Yunan temerrütünün kredi kanalından yayılarak tüm dünyada ikinci bir resesyona neden  olması ihtimali ortadan kalktı.  Bu korkumda tek başıma değildim. Eski Fed Başkanı “Baloncu Baba”  Alan Gereenspan de Yunanista’nın iflastan kurtulmasının zor olduğunu, böyle bir vakanın ise ABD’de bile  resesyona neden olacağını beyan etti.

Makalenin tamamını okumak için lütfen BURAYI ziyaret ediniz.

 

 

“Paniğe Devam, İkinci Dip Yok” ile ilgili 1 yorum

  1. Faiz artırımı neden olmaycak sorusunun, okuduğum en güzel yanıtı :)
    Ben yinede 25 puan beklemeye devam edeceğim.
    Hocam temmuz diyor sanırım. Mantıklı gerçektende . Bekleyecekleri son ana kadar bekleyebiliriler.
    Temmuzda ki bilanco açıklmalarında Biraz daha düşürecekleri borsaya bir ralli yaptırıp, Sam Amca böylece bir çıkış daha yapma fırsatı bulabilir.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir