Paritelerde Son Durum

Paritede önemli zaman dilimine girmiş bulunmaktayız . Bugün FED faiz kararı açıklanacak ve Q2’nin sonlandırılması bekleniyor. İlerleyen günlerde 3 temmuzda Yunanistan hakkında Avrupa Maliye Bakanları son kararını verebilir. Bunun yanında 7 temmuzda da AMB faiz kararı var bu süreçte paritede ciddi dalgalanmalar izleyebiliriz. Kritik gün öncesi çok çeşitli açıklamalar geldi.

Önce Fitch gönüllüde olsa vadesi gelen borçlanma kağıtlarının çevrilmesinin Yunanistan’ı temerrüde sokacağını belirtti. Daha sonra Merkel ise güçlü bir Avro istediklerini söyledi. S-P’den Kraemar ise Yunanistan’ın temerrüde düşüp düşmediğine karar vermek için kurtarma planının belli olmasını ve Abd’nin borcu konusunda politik bir konsensüse dair küçük bir işaret var dedi.

Amerika Hazine Bakanı Geithner ise harcamaları çok keskin bir şekilde kısılmaması gerektiğini bunun büyümeye zarar vereceğini ve borçlanma tavanının artırılması gerektiğini yeniledi. Yunanistan’da kritik gözüyle bakılan Papendreu hükümeti güven oylamasını 143’e karşı 155 oyla aldı. Dün ise beklide en ilginç açıklama AMB yetkilisi Ordonez’Den geldi. Ordenez yeni Yunan planının onaylandığını yoksa Yunanistan’ı finanse etmeyi sürdürmezdik dedi.

Bu gelişmelerden sonra parite bu söylemin ne kadar fiyatladığını izlememiz lazım. Bernanke’nin akşam saatlerinde yapacağı açıklamalar dikkatle takip edilecektir. Pariteye teknik açıdan baktığımızda şu anda çok önemli bir yerde olduğumuzu söyleyebiliriz. 1,4430 ‘un üstünde 4 saatlik grafikte kapanış yapar ve bu seviyenin üstünde tutunursak alışların devam edebileceğini söyleyebiliriz. Eğer bu seviyeyi aşamaz ise 1,4340 seviyesine kadar geri çekilebiliriz. 1,4340 seviyenin aşağı yönlü kırılmasıyla ise 1,4280 seviyesine kadar geri çekilmemiz mümkün.

Destekler : 1,4342-1,4300-1,4280

Dirençler : 1,4405-1,4440-1,4470

Gbp/Usd Sabah Analizi

İngiltere’de işler yolunda gitmiyor. Son zamanlarda gelen kötü verilerden sonra dün Fisher’da olumsuz konuştu. Fisher yaptığı konuşmada ekonomi için görünümün belirsiz olduğunu, enflasyonun 2011 ve 2012’de hedefin üzerinde kalabileceğini söyledi. Daha sonra konuşmasına çelişkili söylemlerle devam etti.

Önce dış dengesizlikler dikkate alındığında Gbp’de değer kaybı gerekli derken daha sonra ise Gbp’nin değer artışı ve kaybedişi konusunda yorum yapmamaya çalışıyoruz , piyasanın Gbp’nin seviyesinin korumadaki kararlılığından mutluyuz şeklinde konuştu. Ayrıca eğer orta vadeli tüfenin deflasyona doğru düştüğünü görürsek daha fazla parasal genişleme yapabiliriz dedi.

Dün İngiltere’de Kamu Sektörü Net Borçlanmasının azalması ve Endüstriyel Fabrika Sipariş Beklenti verilerinin iyi gelmesi rağmen paritenin yükselişi sınırlı kalmakta. Bugün açıklanacak toplantı tutanaklarının parite üzerinde sert etkileri olabilir. Tüm bu yaşanan gelişmelere paralel olarak paritenin bir müddet aşağı yukarı yaparak kendine bant oluşturması da mümkün gözüküyor . Bu yüzden yatırımcıların dikkatli olmasında fayda var.

Teknik açıdan baktığımızda paritenin gün içinde 1,6310 seviyelerine yükselse de bu seviyeleri aşamayacağını düşünüyoruz. Günün kritik noktası olarak ise 1,6255 seviyesinin önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu seviyenin üstünde yukarı altında ise aşağı seviyeler görülecektir.Faiz oylamasında 3 üyenin faiz istemi beklentisi bu toplantıda 2 üyeye inmesi bekleniyor şayet böyle bir durum olursa paritede sert düşüşler görülebilir. 1,6210’nun altında parite 1,6170’e kadar geri çekilecektir.

Destekler : 1,6210-1,6192-1,6170

Dirençler : 1,6255-1,6273-1,6292

Usd/Jpy Sabah Analizi

Pariteye baktığımızda 80,35-80,00 bandında yatay hareket ettiğini görüyoruz. Paritenin hala düşüş baskısı altında olduğunu söyleyebiliriz. Usd bazlı tüm paritelerin gözünü bugünkü Fed toplantısına çevirdi. Doların durumundaki değişkenliğin tüm paritelere üzerinde etkisinin görülmesini bekliyoruz.

Dolayısıyla Usd/Jpy paritesi de bundan etkilenecektir. Fakat Japon hükümetinin Yen’i kontrol altında tutmak istemesi dolardaki hareketlerin etkisini zayıflatıyor. Parite de 80,35-80,00 bandı şu anda önem taşıyor. Yukarı yönlü kırılması durumunda 80,75’lere kadar bir yukarı yükseliş görülebilir. 80,00’nin kırılması durumunda ise 79,60 seviyesine kadar düşüş izleyebiliriz.

Destekler : 80,18-80,06-79,92

Dirençler : 80,35-80,44-80,60

kaynak

http://www.ekoklinik.com

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir