Seans İçinden – Webinar -29 Haziran 2011

20:48

WEBINAR LİNKİ AŞAĞIDADIR… Linki tıkladıktan sonra programın bilgisayarınıza kurulmasına izin verip beklemeye geçiniz. Webinara katılan 200.ncü kişiden sonra katılabilmeniz için, mutlaka birisin ayrılması gerekiyor. Bu webinar yarınki seans ii yorumda banttan izlenebilir.

DİKKAT!!! BİR SORUN NEDENİYLE WEBİNAR LİNKİ DEĞİŞTİ TEKRAR GİRİŞ YAPINIZ…

https://www1.gotowebinar.com/join/117957969

 

 

11:45

Bugün sabah endeks olumlu bir açılış yaparak dünkü kapanış seviyesinin yaklaşık 500 puan üzerini gördü. Şu ana kadar görülen en yüksek seviye 63.300 civarı oldu. Sonrasında ise 62.700 seviyesine kadar geri çekilme vardı. Bu yorum yazılırken endeks 63 bin civarında bulunuyor.

Dış piyasalara baktığımızda ise, dün ABD borsaları oldukça yüksek bir getiri ile günü kapattılar. Dow yüzde  1.21 artıdaydı. Bugün de, dow future’ları yüzde 0.25 yukarıda bulunurken, DAX ise yüzde 1.35 yukarıda bulunuyor.  Yunanistan’ın oylaması bugün yapılacakmış. Pazar günkü haberlerde 28 haziran olarak yazılmıştı ve bu haberi de ABD’deki  bloomberg sitesinden almıştım. Fakat Yunanlılar bugün toplanıyor. Piyasada bu parlamentonun istikrar paketini geçireceği artık tam anlamıyla fiyatlanmış durumda.

İçeride ise Merkez Bankası günlük döviz alım ihale miktarını 40 milyon dolardan 30 milyon dolara düşürdü ve bunun dövize müdahale amaçlı olmadığını, sadece döviz rezervi biriktirmek için döviz alım ihalesi yapıldığı vurgulandı. Bu haber duyulduğunda aniden döviz aşağı gitti ve 1.6330 seviyelerini gördü ama hemen ardından alımlar geldi.  Merkez Bankası artık dövizdeki yükselişin enflasyon üzerinde baskı yapacak seviyeye geldiğini görünce döviz alım ihalelerini azalttı ama, kanımca daha bu yeterli değil. Döviz alım ihalelerinin tamamıyla durdurulması durumunda bile dövizde yukarı hareket devam edebilir. Bir süreliğine doların 1.6200 ile 1.6500 aralığında kaldığını görebiliriz. Fakat burada bilinmesi gerek ve alınması gereken en önemli mesaj, Merkez Bankası’nın dövizin seviyesi konusunda rahatsız olmaya başladığı noktanın tespitidir. Bu seviye 1.60’ın üzeri olarak karşımıza çıkıyor. Döviz kurlarının yukarı yönlü hareketi bir süreliğine  yatay harekete girse de, yön yukarı olacaktır. Ta ki Merkez Bankası faizleri artırmaya başlayana kadar.

Borsaya tekrar dönecek olursak, yukarı yönlü ivme devam ediyor ve yabancılardan alımlar var. Zamir Berkli sağolsun endekste başlayacak çıkışı bize haber vermişti. Her gün yorum yazıyor. Sağolsun. Fakat her zaman bu kadar çok iyimser olmamak lazım. Şu an bir yükseliş var ama bakacağız. Alımlarda hafif bir artış oldu fakat 75-80 bine taşıyacak bir hareket yok. Her an satışların da geldiğini görebiliriz. Bir de Tayyip Erdoğan ile Borsayı aynı cümle içinde kullanmasa iyi olur. Çünkü benim bildiğim kadarıyla Tayyip bey borsada işlem yapmıyor. Yapsa bile borsayı 80 bine götürecek bir portföyü olduğunu düşünmüyorum. Ama Zamirberkli’ye renk katan yorumları nedeniyle teşekkür ederim.

NOT: Bugün yapacağımı belirttiğim Webinar’ın saatini 21:00 olarak vermiştim. Yayın linki saat 20:45’de verilecektir. Bugün başka yorum veremeyeceğim. Borsada pozisyonlar korunabilir. 62.250’nin altınında kapanış oladığı sürece beklemede kalınabilir.

 

“Seans İçinden – Webinar -29 Haziran 2011” ile ilgili 28 yorum

  1. Hocam ilgiliniz için çok teşekkür ederim. Ben Tayyir Erdoğan ın portföyü olduğunu söylemedim yorumlarımda benim asıl söylediğim hükümetin imkb nin düşmemesi bir politikası olduğunu anlatmaya çalışmamdı aslında. mesala hükümet 2009- 2010 tarihleri arasında Başbakan Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından tam 34 defa İMF ile anlaşma ha yaptık ha yapacağız taktikleri ile endeksi 73000 lere taşıdılar bende diyorum ki böyle veya buna benzer taktikler ile hükümet ve ekibinin yeniden endeksi 80 000 lere hatta daha da üzerine getirebileceklerini şahsen düşünmekteyim.Başkanımızın hertarafı ve etrafını kokladığınızda yalnızca ve yalnızca para kokusu gelmektedir. DENEMESİ BEDAVA::::::::::::::

  2. Hocam bu gelişmiş ülkeler varya aynen sülük gibi, aynen vampir gibi. aynen kene gibi. dünya üzerindeki bir gariban ülkeyi ve ülkeleri seçiyorlar kanlarını emdikce emiyorlar, emdikce emiyorlar……….takiiiiiiiiii kanları bitene kadar.zavallı yunanistan ı aslansın kaplansız diye diye Türkiye ile taktılar adamlara işe yaramayan silahlarını sattılar, adamları refaha boğup sonunda batırdılar. artık bence yunanistan ın kurtuluşu yoktur. bence tek kurtuluşları moratimyum ilan etmeleri ve euro dan çıkmaları. borçlarımın bir kısmını silin derim ve aynen rahmetli nasrettin hocanın ve özal ın dediği koyunlar teleden geçireceğim tele takılan yünleri toplayacağım ve satacağım ve de sizlerin borcunu ödeyeceğim derim.yunanistan çoktan aslında batmış idi uyansınlarda balığa gidelim derim.bence yunanistan ı kralı gelse kurtaramaz derim.çünkü ben değerlendirmemi öyle yaptım.

  3. Bir hisse ne zaman alınır ne zaman satılır ?
    “Yok artık daha neler dedirtiyorsa ya alım vakti yada satım vakti o andır. “

  4. HOCAM İYİ GÜNLER;
    Bu akşam ki webinar da açıklamnız için 2 hisse senedini sormak istiyorum;1-İHLAS HOLDİNG 2-vestel
    Şimdiden tşkler.
    Sağlıcakla kalınız.

  5. hocam sizden bir portföy önerisi rica ediyorum altın 2 günde 50 dolar birden düşünce kafam çok karıştı açıkçası hiç anlayamadım iyi çalışmalar diliyorum

  6. Hocam merhaba
    Çok düşük PD/DD Oranı ile dikkat çeken YATAS ve AKSEN hakkındaki görüşlerinizi Webinarda paylaşırsanız çok memnun oluruz.
    Teşekkürler

  7. Sn.Hocam selamlar, Sınırsız programında jöleli çocuk bazen sizi tiye alıyor ama bence kendisinin ekonomi adına pek birşeyler bilmediğini düşünüyorum.Ama bir şeyi anlamış bu düzeni kuranların fakir halkları finans yoluyla nasıl sömürdüğünü, sistemi kuranlar oyunu çok iyi oynuyor ve dünya finans piyasalarını çok çabuk manüpile ediyorlar.Siyasal olarak elde edemediklerini finansal yollarla yapıyorlar. Şimdi yabancılar çıkmış deniyor, çıksın bu ülkenin insanı yeterki devletine hükümetine güvensin yabancılardan fazla alım yaparlar.Devleti onlara kazık atmassa tabii.Tayyib beyi 1994 yılından beri takip ederim, lise yıllarımda da bana göre bu adam birgün başbakan olacak derdim.Birazda siyasete merakım vardı.1994 yılında belediye başkanı olduğundan beri bu adam iktidarda ve nerde olursa olsun kalıcı.İBB şimdide Hükümet, Tayyip Bey Türkiye Cumhuriyetinin belediye başkanı gibi çalışıyor, halkın ne istediğini çok iyi biliyor, iyi nabız tutuyor. Ve sanırım şimdiden önümüzdeki seçimleride garantiledi. Bence şimdi Tayyip bey Arap sermayesini ve İran sermayesini Türkiye ye getirmenin hesabını yapıyor, % 2-3 arap sermayesi gelse memleketi ihya eder, zaten yabancılar bu güne kadar döviz krizi çıkaramadıysa bu ülke bence bundan, bu konuda üretilecek çok senaryo var ama şimdilik bu kadar..
    Ben geçen sene w teorisi bekleyenlerdendim ama olmadı ekonomi çok ısınmıyorsa çöküş beklemek yersiz belkide..
    Şimdi sizin teorinize göre eğer Avrupada bir kriz çıkacak olursa hani halının altına süpürülenler ortaya çıkarsa, uzun vadeli olarak aldığımız hisseler, ALKİM, MARDİN vs. ne olur, nasıl bir pozisyon almak gerekir.Selamlar

  8. sayın hocambenim BROVA MALİYETİM 2.20 1.82 zararım çok bu yapı şirketi için görüşleriniz nedir.bu hissede 2.20 ana parasına gelinceye kadar çok bekletirmi.yoksa zararına satıp başka bir hisseyemi girsem.tşk.sorular çok olmazsa cevaplarsanız sevinirim.

  9. Hocam………. Yunanistan ın parçaladılar parçaladılar şimdide satışa çıkartıyorlar.AB liler ve ABD liler BATANIN MALLARINI KAPIŞ KAPIŞ EDİYORLAR bizlerde bu fırsattan yararlansak yoksa alanın elindeki kalır sizce…..Ülke tabiri caizse mezata düştü. parselde bizde mal alamım nerdersiniz….

  10. hocam merhaba nasılsınız
    metemteks hakkında ki düşünceleriniz neler acaba şirket birleşmesi olacak hisse bu haber sonrası çıktı ama şimdi düşüşte bu yorumuma cevap yazarsanız memnun olurum çünkü webinara bağlanamıyorum tsk ederim şimdiden iyi çalışmalar

  11. yunanistan kurtulamassa endeks nasıl 80000 ve üstü olacak.hepsi birbirine baglı.biri göçtümü tüm ülkelere etkisi olur.o zamamanda endeks 80000 veüstü degil 35000 vealtı olur.tek rakibiniz cem yılmaz.haaaaaaaaaa……. yürüyün kim tutar sizi.

  12. hocam bu günkü DESAN in hareketinde maniplasyon olmasin sakin,ben öyle gördümde sizi bilmem ne düsünüyorsunuz…

  13. Değerli yatırımcılar,
    1 Temmuzda maaş ödemeleri nedeniyle emekçilerin eline biraz para geçecek. Spekülatör/manipülatör/dalavereci/kumarbaz/al-satçı/içerden bilgi alıcı tipler bu paraya gel gel yapıyorlar. HER ayın 1 ve 15’i haftasında bu numarayı yaparlar. 21 yıldır borsayı izlerim. Kazancım da, kaybım da oldu. Bunca yılın ardından şunu bilirim: 1-2-3-4-5 yıllık grafikleri aşırı zikzaklı olmayan şirketin hissesini alırım. Bu durumda olan 30 kadar hisse var. İZMDC, GENTAŞ vb gibi…

  14. Hocam iyi akşamlar,
    Eğer bugünkü webinar’da hisseler bakabileceksek, ege endüstri hakkındaki yorumlarınızı öğrenmek isterim.
    Saygılarımla.

  15. hocam bir araci kurulus DOAS icin önceki vermis oldugu hedef fiyati 7,50 den 5,40 cekmis siz ne dersiniz bu duruma?

  16. hocam ilk çeyrekte yaptığınız gibi ikinci çeyrekte yüksek kar beklediğiniz kağıtlara bakabilirmisniz
    birde lokman hekim temel analiz yapabilirmisiniz

  17. hocam iyi akşamlar.ben sizden vakıf finasal kiralama şirketinin durumu hakkında bilgi alabilirmiyim.uzun vadeli yatırım yapılabilirmi.

  18. Hocam Günaydın
    Hocam 20 Mayıs tarihli webinarda MRGYO için sene sonu beklenip 1.70-2.00 aralığından satılabilir demiştiniz.Hocam son yaptığınız webinarda belirttiğiniz üzre Eylül Ekim Kasım gibi Yunanistan’ın default olmasını beklediğinizi belirttiniz.Bu durumda Mrgyo hissesi sene sonuna kadar veya 2012 şubat-mart’ına kadar tutalım mı yoksa AĞUSTOS -Eylül gibi test ediceğini söylediğiniz 1.24-25 seviyesinde satalım mı.Benim için önemli hocam .Cevaplarsanız memnun olurum.
    Saygılarımla

  19. Hocam hayırlı günler..dün webnar için teşekkür ederiz yaklaşık 2 saat bizi bilgilendirdiniz..migros hissesini 18.00tl denmi 11.00 denmi toplanabilir dediniz…bu konu benim için çok önemli fiyatı net duyamadım…şimdiden teşekkür ederim…bugünkü seans içi bülteninizde verirseniz sevinirim … emeğiniz için allah razı olsun..

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir