İMKB şimdilik güçlü duruyor

İMKB şimdilik güçlü duruyor

 Dün güne 76,000’in hemen altında başlayan İMKB 30’da günün ilk yarısında satış baskısı hissedilmeye devam etti ve endeks gün içinde en düşük 75,023 seviyesini gördü. Fakat gün sonu kapanışı dün önemini vurguladığımız 76,000 seviyesinin üzerinde gerçekleşti. Bu gün içi oluşan dipten dönüş hareketinin yüksek hacimle yapılmış olması da oldukça önemli. Dünkü yorumumuzda da değindiğimiz gibi tüm olumsuz haber ve verilere rağmen İMKB’nin güçlü görünümünü devam ettirdiğini söylemek mümkün. Dünkü hareket de bunun teyidi niteliğindeydi. Bu nedenle endekste olası geri çekilmelerin alım fırsatı olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle 77,500 üzerine olacak bir hareketin yukarı yönlü potansiyeli daha da arttıracağını düşünüyoruz. Fakat endeks dün verdiği tepkiye rağmen önümüzdeki birkaç gün içinde 75,750 altında kapanış yapacak olursa şuana kadarki güçlü duruşa karşın 73,000/73,500 aralığına kadar bir geri çekilme olasılığı artacaktır.

 

Haftalık bültende de bahsettiğimiz gibi piyasaların önündeki en büyük sıkıntı Avrupa ve Avrupa özelinde de İtalya. Dün İtalyan Milano endeksindeki hareketlere bakıldığında paniğin atlatıldığına dair işaretler alıyoruz. Fakat bir süre daha bu endeksi takip etmekte fayda olacağını düşünüyoruz.

 

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

Tel: 0212 330 04 70
Fax: 0212 330 0 369

www.kapitalmenkul.com.tr
[email protected]

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlıgı kapsamında degildir. Yatırım danısmanlıgı hizmeti; Aracı kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri arasında imzalanacak yatırım danısmanlıgı sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kisisel görüslerine dayanmaktadır. Bu görüsler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar dogurmayabilir.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir