ABD’ye Dokunmakta Kararlı

Moody’s ABD’nin notunu indirim için izlemeye aldı.

Kritik eşiğe sayılı günler kalırken uluslararası kuruluşların Amerika’ya olan baskısı da şiddetini artırmaya başladı. ABD’de beklenen karar çıkmazsa ekonomik anlamda yeni bir kaosun oluşması da sürpriz olmayacak gibi görünüyor. Eğer bir not indirim olursa bir zamanların dokunulmaz denilen ekonomileri de bu ünvanını kaybedecek.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD’nin kredi notunu olası bir indirim için izlemeye aldı. Moody’s ABD’de yasa yapıcıların ülkenin yasal borçlanma limitinin artırılması konusunda önümüzdeki birkaç hafta içinde ulaşmaya varamaması ve hükümetin ödemelerini kaçırması halinde, ABD’nin AAA olan kredi notunu kaybedebileceğini kaydetti.

Moody’s, ABD’nin AAA olan kredi notunu olası bir indirim için izlemeye alan ilk kredi derecelendirme kuruluşu oldu. S&P, ABD’nin kredi notunun görünümün 18 Nisan’da ‘negatif’e indirmiş ve notun gelecek 12-18 ayda düşürülebileceği uyarısında bulunmuştu.

Kongrenin borçlanma tavanını artırmakta başarısız olması durumunda bunun yıkıcı sonuçları olacağı belirtiliyor.

Borç tavanının yükseltilmesi konusunda kongrede siyasiler arasındaki ayrılık sürerken, ABD’de iş dünyası 14.3 trilyon dolarlık borçlanma tavanının yükseltilmesi konusundaki baskıyı artırıyor.

Moody’s yaptığı açıklamada, borçlanma limitinin zamanında artırılmaması ve ABD Hazinesi’nin borç yükümlülüklerinde bir temerrüde düşmesi olasılığının artan bir olasılık haline geldiğini vurguladı.

kaynak

http://ekonomi.haberturk.com

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir