ABD’ye Bir Darbe de S&P’den

Moody’s Investors Service’in ardınhdan Standard & Poor’s da,  federal hükümetin borçlanma tavanının artırılması konusunda yakın zamanda bir anlaşmaya varılamaması halinde ABD’nin AAA olan  kredi notunun indirilmesi olasılığının yüzde 50 olduğunu bildirdi.

S&P yaptığı açıklamada Beyaz Saray ve Cumhuriyetçiler arasında  bu ay içinde bir anlaşmaya varılamaması halinde ABD’nin kredi  notunu indirebileceğini ve bu not indiriminin bir veiya daha fazla  kademe olabileceğini duyurdu.

S&P açıklamasında, “Bugünkü kredi notu açıklamaması, bizim  görüşümüze ilişkin bir sinyal, borçlanma limitinin artırılması konusundaki politik tartışmanın dinamiklerine bağlı olarak ABD’nin  uzun vadeli kredi notunun gelecek 90 gün içinde indirilmesi olasılığı ikide bir. ABD’nin kısa vadeli kredi notunu negatif izlemeye aldık.  Bu cari durumun ABD’nin kridebilitesi için ciddi bir belirsizlik  oluşturduğunu görüşümüzü yansıtıyor” ifadelerine yer verdi.
S&P ayrıca, borçlanma tavanı konusunda bir uzlaşmaya varılması  ancak, bu anlaşmanın ABD’nin borç dinamiklerine istikrar getireceğine  inanmamamalıra halinde de sonucun değişmeyeceğini ve ABD’nin AAA  olan uzun vadeli ve A-1+ olan kısav vadeli kredi notunun düşürülmesini  bekleyeceklerini vurguladı.

kaynak

http://www.ekonomihaberyorum.com

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir