Ben Yüksek Faiz Lobisiyim

Perşembe sabahı keyifle kalkıp, hemen sinir haplarımı aldım ve bir büyük şişe ağır damıtılmış alkol içerek televizyonun başına yerleştim. Malum, Sn Erdem Başçı’nın Enflasyon Rapor’u sunumu var. “Uzaylılar Los Angeles’i İşgal Etti’den“  bu yana benim için en büyük eğlence.   En az o filim kadar da inandırıcı olacak, o yüzden ayık kafayla çekilmez.

Seyrettiğim değerli TV kanalı, üvertür sanatçı olarak 2 değerli meslektaşımı koymuş ekrana sunumdan önce. Onlar da ”Yüksek Faiz Lobisi’ne” bindiriyorlar. Coşuyorlar,  komplo teorisi komplo teorisini açıyor. Gözler çakmak taşı gibi, detay üstüne detay veriliyor.   Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum,  iki değerli tartışmacı birbirine gaz vererek beni Enflasyon Sunumu’na kadar götürüyor.

Sunumun ardından yapılan soru-cevapta başka bir meslektaşım alıyor mikrofonu eline:  “Yüksek faiz lobisinin etkisiyle programınızı eleştiren yazarlara karşı hukuki işlem yapacakmısınız?” diye soruyor.  Sn Başçı nazikçe gülümseyip soruyu geçiştiriyor.  Ben de hazin hazin gülümsüyorum. Teşekkürler AKP, dokuz yıldır “yüksek demokrasi” vaadiyle  bizi çıkarttığın yolculuğun sonunda, aykırı fikirler yazan ekonomistlerin  mahkemeye verilmesi noktasına  kadar geldik.

İnsanların AKP’nin her yaptığını desteklemesini makul karşılarım, ben de TSK’nın her yaptığını beğeniyorum ve burdan istifa edecek cesareti gösteren komutanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Ama, AKP’yi eleştiren meslektaşlarını ihbar edecek kadar küçülmek?  Bir şişe daha votka götürüyorum. Akşam TRT’de ekonomi programı…AAAA?  Sabah Yüksek Faiz Lobisi’ne damardan bindiren arkadaş bir program kapmış kendisine. O zaman da niye kayıtsız şartsız AKP’nin, TCMB’in her yaptığının desteklendiğini anlıyorum. Yeni ekmek kapısı bu.   AKP’yi yala, AKP’ye karşı çıkan meslektaşlarını ihbar et.  Sen Erdemli Basın Mensubu ol, ben de Yüksek Faiz Lobisi.

Evet, ben Yüksek Faiz Lobisiyim. Kendimi burdan ihbar ediyourm, yüksek faiz lobisi gibi suni kavramlar uydurup halkımın fakirleşmesine aracı olanları da tarihe şikayet ediyorum. Kimdir bu Yüksek Faiz Lobisi ya?  Ne ister bu gariban Türk milletinden?  Hikayenin standart sürümü şöyle gidiyor.  Yabancı yatırımcılar ve onların Türkiye’deki paralı maşaları Ankara’ya faizi yüksek, kuru da düşük tutması için baskı yapıyor.  Böylece ucuz fiyattan dolar bozdurup bono-tahvil alıyor (DİBS). Büyük karlar yazıyor. Bu arada, yüksek faiz yüzünden sabit sermaye yatırımı yapmayan sanayici batıyor, düşük kur yüzünden rekabet gücü kaybeden ihracatçı boynu bükük kalıyor.  Türk milleti de işsiz kalıyor.  Ne güçlü bir arguman!  Morfin gibi!  Bunun etkisine  kapılıp da Yüksek Faiz Lobisi’ne sövmeyecek olan yoktur.  Bir kez şu yüksek faizi ortadan kaldırsak, bütün ekonomik sorunlar çözülecek. Bu açıklama da zoru düşünmeyi sevmeyip herşeyin kolayına kaçanlara öylesine cazip geliyor ki!

Makalenin tamamını okumak için BURAYI ziyaret ediniz.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir