Bu seviyelere dikkat!

Bu seviyelere dikkat!

Dün İMKB 30 endeksinde açılış beklediğimiz gibi 74,000’deki kritik desteğin hemen altından gerçekleşti. Açılıştan kısa bir süre sonra 74,000 üzerine atan endekste beklediğimiz gibi bu bölgede çok güçlü bir destek oluştu. Yurtdışı piyasalardaki negatif görünüme karşın endeksin bu bölge üzerinde tutunması olumlu olsa da endeksin sert bir çıkış başlatacak gücü toplayabildiğini söylemek zor. Bu nedenle yukarı yönlü pozisyonlarda 75,750 geçilemediği sürece olası yükselişler tepki boyutunda kalmaya devam edecektir. Bu nedenle 74,000 desteğinin çalışacağı öngörüsüyle yapılan alımlarda kar alımı için ilk olarak 75,000 bu seviyenin aşılmasıyla birlikte de 75,500-75,750 aralığı takip edilmeli. Aşağı yönlü hareketlerde 74,000 ilk ve en önemli destek seviyemiz. Bu seviyenin altına sarkılması ve gün içinde bu seviyenin altında kalış süresinin uzaması satış baskısının artmasına neden olacaktır. Bu nedenle tepki için alım yapmış olanların bu seviye altında kalınması ya da 73,500’ün altına doğrudan sarkılması durumunda stop loss yapmaları doğru olacaktır.

Son olarak başta ABD ve Avrupa endekslerinde olmak üzere yurtdışı endekslerde bir süredir çok sert satışların geldiğini gördük. Bu satışlar bu endekslerin ana yükselen trendlerinin altına sarkmasına neden oldu. Bu endekslerin bu sert satış sonrası bu seviyelerden bir tepki vermesi ve bahsettiğimiz bu ana trend civarında tutunma çabası izleyebiliriz. Bu da yurtdışı baskının bir süre hafiflemesine neden olabilir. Fakat yine de İMKB’de alımların yurtdışı piyasalara göre değil kendi iç dinamiklerine göre oluşturduğu rakamlara göre yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle de son birkaç gündür değindiğimiz gibi aşağıda 74,000 desteği yukarıda 75,750 direnci aşılmadan yön konusu netleşmeyecektir. Bu aralık gün içi işlemler için fırsatlar sunabilir fakat asıl fırsatın bu seviyelerden birinin kırılmasıyla oluşacağını düşünüyoruz.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

Tel: 0212 330 04 70
Fax: 0212 330 0 369

www.kapitalmenkul.com.tr
[email protected]

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlıgı kapsamında degildir. Yatırım danısmanlıgı hizmeti; Aracı kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri arasında imzalanacak yatırım danısmanlıgı sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kisisel görüslerine dayanmaktadır. Bu görüsler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar dogurmayabilir.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir