Destekler güçlü, dirençleri takip etmek gerekiyor

Destekler güçlü, dirençleri takip etmek gerekiyor 

SPOT İMKB 30 ANALİZİ

İMKB 30 için son bir haftadır 74,0000 desteğinin önemine dikkat çekmiş bu desteğin kırılmasıyla birlikte satış baskısının artabileceğine değinmiştik. Son analizlerimizde de bu desteğin kırılmasıyla birlikte 66,500’e kadar bir geri çekilme yaşanabileceğini belirtmiştik. Bugün açılışla birlikte İMKB 30’da 67,000 civarı test edilerek beklediğimiz bu geri çekilme tamamlanmış oldu. Bu bölgenin endekste çok güçlü bir destek oluşturmasını bekliyoruz. Olası yeni bir geri çekilmede bu bölge yeniden test edilebilir. Fakat bu seviye aşağı kırılmadıkça aşağı yönlü yeni pozisyonlar açılmasını doğru bulmuyoruz. Kısa vadede endekste bu seviye ile 69,250 aralığında bir dalgalanma bekleyebiliriz. Bu nedenle endeks kağıtlarında ve VOB’da endeks kontratında gün içi  kısa vadeli alım yapmayı düşünenlerin olası bir geri çekilmeyi alım fırsatı olarak değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Endeks 69,250 üzerinde bir kapanış yapacak olursa hedef 71,500 olacaktır. Bu nedenle kısa vadeli düşüneler 69,250’nin aşılmasıyla yaklaşık 2,000 puanlık bir çıkış için alım yapabilirler. Endekste biraz daha orta vadeli alım yapmayı düşünenlerin bahsettiğimiz bu 71,500 seviyesinin aşılmasını beklemeleri daha doğru olacaktır.

Söylediklerimizi özetleyecek olursak, endekste 66,500 çok güçlü bir destek konumunda, bu seviyeye doğru olası geri çekilmelerin alım fırsatı yaratacağını düşünüyoruz. Kısa vadede ilk direncimiz 69,250’de bulunuyor fakat takip edeceğimiz en önemli direnç şuan için 71,500. bu seviye aşılmadan orta ve uzun vadeli pozisyon alımını önermiyoruz. Bu seviyenin üzerine olası hareketlerin iyi bir alım fırsatı yaratacağını düşünüyoruz.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

Tel: 0212 330 04 70
Fax: 0212 330 0 369

www.kapitalmenkul.com.tr
[email protected]

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlıgı kapsamında degildir. Yatırım danısmanlıgı hizmeti; Aracı kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri arasında imzalanacak yatırım danısmanlıgı sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kisisel görüslerine dayanmaktadır. Bu görüsler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar dogurmayabilir.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir