Kendi başına hareket eden bir İMKB

Kendi başına hareket eden bir İMKB  

İMKB 30 ANALİZİ:

Önceki günlerde yurtdışından pozitif ayrışan İMKB, dün de ayrışmasını sürdürdü fakat bu seferki ayrışma negatif oldu. Avrupa’da %4’ü bulan yükselişler yaşanırken önceki günlerin aksine İMKB’de yüksek açılışın ardından günün büyük bir bölümünde yatay seyir yaşanırken, günün son bölümünde ise primin büyük bir çoğunluğu verildi. Son günlerde gerek yurtdışı piyasalarla olan ilişkiye gerekse açıklanan verilere verilen reaksiyonlara baktığımızda İMKB’de teknik seviyelerden daha iyi bir gösterge olmadığını bir kez daha gördüğümüzü düşünüyoruz. Bu nedenle özellikle kısa vadede bu seviyeler dışında çok fazla bir gösterge arayışı içine girmeyi doğru bulmuyoruz.

Teknik olarak dünkü yorumumuzda da değindiğimiz gibi İMKB 30’da 66,500 önemli bir destek noktası. Gün içinde bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü hareket potansiyelinin devam edeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu seviyenin altına sarkılmadığı sürece aşağı yönlü pozisyon almayı riskli buluyoruz. Olası yukarı denemelerde ilk direnç dün de test edilen 67,800 seviyesi. Gün içi hareketlerde bu seviye hızlı bir şekilde geçilemezse, yukarı yönlü pozisyonlarda bu bölgeden kar alımı yapılabilir. Fakat ana direncin 69,500/70,000 bölgesinde olduğunu ve 65,500 altına yeniden sarkılmadığı sürece bu seviyenin test edilme olasılığının yüksek olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Bu nedenle daha geniş marjlarla işlem yapanların 65,500 altında stop loss yapmak kaydıyla kar alımı için bu bölgeyi beklemeleri daha doğru olacaktır. 65,500 altına olacak bir sarkmada ise yukarı yönlü pozisyon bulundurulmasını doğru bulmuyoruz. Özetle bugün gün içi işlemlerde ilk hareket alanı 66,500-67,800 aralığı, bu seviyelerin dışına çıkılması durumunda aşağıda 65,500 yukarıda 69,500/70,000 aralığı izlenecek en önemli seviyeler.  Bugün açıklanacak verilerden ön plana çıkanları aşağıda bulabilirsiniz. 

Bugün açıklanacak verilerden ön plana çıkanlar:

  • 10:00 – Türkiye Temmuz Ayı Sanayi Üretimi
  • 14:00 – İngiltere Merkez Bankası (BoE) Faiz Oranı Kararı  açıklanacak
  • 14:45 – AB Merkez Bankası (ECB) Faiz Oranı Kararı  açıklanacak
  • 15:30 – AB Merkez Bankası (ECB) Başkanı Trichet konuşma yapacak
  • 15:30 – ABD Temmuz Ayı Ticaret Dengesi
  • 15:30 – ABD Haftalık İşsizlik Başvuruları
  • 20:00 – ABD FED Başkanı Bernanke konuşma yapacak
  • TSİ yarın sabah karşı ABD başkanı Obama konuşma yapacak
Günlük analizlerimi Twitter’dan takip etmek için adresim: @uzeyir_dogan

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

Tel: 0212 330 04 70
Fax
: 0212 330 0 369

www.kapitalmenkul.com.tr
[email protected]


UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlıgı kapsamında degildir. Yatırım danısmanlıgı hizmeti; Aracı kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri arasında imzalanacak yatırım danısmanlıgı sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kisisel görüslerine dayanmaktadır. Bu görüsler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar dogurmayabilir.

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir