Euro/TL konusunda ne demiştik?

Euro/TL konusunda ne demiştik?

23 ağustos günü Euro/TL kuru 2,58’ün üzerini test ederken güçlü dirence gelindiğini ve buradan bir düzeltme başlayabileceğini dile getirmiştik. 23 Ağustos’ta kurun tarihi zirvelerini gördüğü anda yaptığımız yorumu hatırlatmak istiyoruz. O gün 2,5880’i test eden kur, düzeltmeden ilk hedef olarak gördüğümüz 2,43’e geriledi. 2,33 hedefi hala canlı olmasına karşın buradan zayıf bir tepki gelme olasılığı mevcut. Buna dikkat etmek gerekiyor.

23 Ağustos tarihli yorumumuz:

http://www.bilgeyatirimci.com/2011/08/23/eurotl-guclu-direncte%E2%80%A6/

Euro/TL kurunda kritik 2,60 direncine gelinmiş durumda. Kurun ilerleyen günlerde bu seviyeyi de aşması yeni bir yukarı yönlü dalga başlatabilir. Fakat teknik göstergelere baktığımızda bu bölgede bir yorulma olduğunu ve 2,60 direncinden bir düzeltme ihtimalinin arttığını düşünüyoruz. Yukarıdaki grafik Euro/TL’nin aylık hareketlerini göstermektedir. Uzun vadeli bir perspektif çizebilmek için grafiği bu şekilde hazırladık. 2001’den başlayan yukarı yönlü hareketin ortalamalarına ve bu ortalamalardan oluşan standart sapmalara baktığımızda gelinen 2,60 civarındaki rakamların yukarıda direnç oluşturduğunu görüyoruz. Benzer durum 2011 başında başlayan son yukarı hareket için de geçerli. Beklentilerimiz doğrultusunda bu seviyelerden başlayacak bir düzeltme de kurun ilk olarak 2,43 seviyesine ardından da 2,33 seviyesine kadar bir geri çekilme yapması beklenebilir.

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

Tel: 0212 330 04 70
Fax
: 0212 330 0 369

www.kapitalmenkul.com.tr
[email protected]


UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlıgı kapsamında degildir. Yatırım danısmanlıgı hizmeti; Aracı kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri arasında imzalanacak yatırım danısmanlıgı sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kisisel görüslerine dayanmaktadır. Bu görüsler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar dogurmayabilir.

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir