Teknik Yorum 12.09.2011

Haftalardır aslında aynı noktadayız. Yunanistan batarmı ya da ne zaman batacak, Avrupa’da ki borç krizi diğer ülkeleri nasıl etkileyecek ve aslında en önemlisi yıllardır ne olacak bu Türkiye’nin hali diye dertleştiğimiz sohpetlerimizde,  belkide artık muhabbetlerimizde Türkiye’nin nasıl  hangi anlamda Avrupa ülkelerinden ayrıştığını ve önümüzdeki on yıllarda bu ülkedeki büyüme gücünün ve büyük potansiyelin NEOLACAK yerine hangi noktalara varacağını konuşmamız ve tartışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bırakınız Avrupa’nın sahipleri kendilerine sorsunlar ne olacak bu Yunanistan’ın hali, ne olacak arkadan gelenlerin hali diye..

Abd kötü ama Avrupa ondan daha kötü.. dolayısıyla geçen hafta paritedeki bahsettiğimiz 1.40 destek seviyesi daha fazla tutunamayarak büyük kırılmanın gelmesine yol açtı. 200 günlük HO’lar son 5 aylık süreçteki ağırlığı artık daha fazla taşıyamarak 500 pip’lik hareketin bir anda oluşmasını sağladı. Geçen haftadan belirlediğimiz 1.3436 ara desteği bu hafta için geçerli hedef noktası olarak devam ederken sabah saatlerinde test edilen 1.3496 seviyesinden sonra gelen toparlamada yukarı tepkinin devamında 1.3837 bu hafta için en önemli direnç konumunda. Dolayısıyla paritenin bir süre kabaca 1.34-138 bant aralığında trade edilebileceğini düşünmekteyim.

Yurtiçinde IMKB’de ayrışma ne derece devam edecek bunu piyasanın sorguladığı şu günlerde gerçek olan şu ki piyasa dinamikleri daha olumlu gözükmekte. MB’nin almış olduğu kararlar ve bugün özellikle alınan munzamlara ilişkin ayarlamalar bankaların karları açısından yine pozitif yönde artışların olacağını işaret etmekte. Dolayısıyla bankalara alımların devam etmesini beklerken, teknik anlamdada göstergeler AL konumunu devam ettirmekte. Bugün için son dip not 22 günlük HO’ların altına sarkmadığımız müddetçe IMKB’de ki yukarı yön arayışı devam etmesini bekleyebiliriz. Haftanın en önemli desteği IMKB100’de 54,850 olurken VOB tarafında ise Ekim vadeli endeks 30 kontratlarında 66,500 olarak takip edilmeli. Bu seviye altlarında yapılacak kapanışlarda pozisyonların SL edilmesi gerekirken yukarı yöndeki  arayışlar hafta boyunca IMKB100’de 57,100 ve 58,600 dirençlerine, VOB’da ise 69,500 ve 71,500 dirençlerine kadar sürmesi beklenmekte.

Burak Gerçek
[email protected]
http://www.bilgeyatirimci.com/author/burak-gercek/

 

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir