Merkel: Yunanistan’ın İflasına İzin Vermeyiz!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan’ın kontrolsüz temerrüte düşmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Başbakan Merkel, RBB-Inforadio’ya yaptığı açıklamada, Euroyla birlikte Avrupa’nın geleceğinin belirleneceğini belirterek, ”Bu nedenle herkes de söylediğine dikkat etmeli. Mali piyasalarda huzursuzluk, ihtiyaç duyabileceğimiz son şey. Güvensizlikler zaten yeteri kadar fazla” diye konuştu.

Yunanistan’ın iyiliği için daha fazla spekülasyon yapılmaması, bunun yerine bu ülkenin, üstlendiği sorumlulukları yerine getirmesi yönünde cesaretlendirilmesi gerektiğini ifade eden Merkel, ”Yunanistan şimdi ev ödevlerini yapmalı.Yunanistan’ın ne yapması gerektiğini bildiğine inanıyorum” dedi.

Euro bölgesinin siyasi açıdan birarada tutulması için her türlü çabanın harcanması gerektiğini, aksi takdirde domino etkisinin çok hızlı bir şekilde görülebileceği uyarısında bulunan Merkel, kontrolsüz süreçlerin önlenmesi gerektiğini, kontrolsüz bir borç ödeyememe durumunun ortaya çıkması durumunda, bunun sadece Yunanistan’ı değil, diğer AB ülkelerini de olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble de, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın yerine getirmesi gereken şartların çok ağır, ancak gerekli olduğunu belirterek, “Bu şartları yerine getirmek Yunanistan’ın görevi. Bu basit gerçeğin dışına taşan spekülasyonlar yapmayı bırakmamız lazım” şeklinde konuştu.

Alman hükümetinin koalisyon ortağı olan Hür Demokrat Partinin (FDP) Genel Başkanı ve Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler, Die Welt gazetesi için yazdığı bir makalede, Yunanistan’ın düzenli bir şekilde iflasının gerçekleştirilmesi üzerinde de düşünülebileceğini belirterek, bu konuda yeni bir tartışma başlatmıştı.

kaynak

http://ekonomi.haberturk.com/finans-borsa/haber/669113-merkel-yunanistanin-iflasina-izin-vermeyiz

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir