Yunanistan Bütçe Kısıntılarını Hızlandıracak

Yunanistan, kurtarma paketinden gelecek fonları alabilmek için bütçe kısıntılarını hızlandıracak.

Yunanistan, kurtarma paketinden gelen fon akışının devam etmesi için bütçe kısıntılarını hızlandıracağını açıkladı. Hükümet böyleikle, resesyonun derinleşmesine neden olan ve temerrütten kurtulacağına yönelik şüpheleri gideremeyen kemer sıkma tedbirlerini daha da genişletecek.

Başkent Atina’da metro, tramvay, tren, otobüs ve troleybüs çalışanları ve devlet okullarındaki öğretmenler, emekli maaşları ve işçilere yapılan ödemelerdeki kesintileri protesto etmek amacıyla bugün 24 saatlik greve gittiler. Hava kontrol görevlilerinin üç saat işi bırakmaları nedeniyle, Atina Uluslararası Havaalanı’nda uçuşlarda aksamalar olacak.

Devlet memurları ve emekli maaşlarından yapılacak son kesintiler, 110 milyar euroluk (151 milyar dolar) kurtarma paketindeki hedeflerin tutturulabilmesi gelecek ayki kredi diliminin alınabilmesi için uluslararası kreditörler tarafından talep edildi.

Oxford Üniversitesi’nden Jens Bastian, “Bu kesintiler, Başbakan Yorgo Papandreu’ya en büyük açığın, yani ‘güvenilirlik açığının’ azaltılması olanağını verecek” dedi ve uluslararası hedeflerin tutturulmasının ve kamu hizmetlerinin maliyetlerinin düşürülmesinin “ulusal bir aciliyet meselesi” olduğunu sözlerine ekledi.

Maliye Bakanı Evangelos Venizelos yarın IMF yıllık toplantılarına katılmak üzere Washington’a gidecek ve bu IMF Başkanı Christe Lagarde ile de bir görüşme yapacak.

Venizelos, Papandreu2nun dün bütçe ksııntılarını tamamlamak için kabinesini toplamadan önce parlamentoda yaptığı konuşmada, “Acil kredilerin alınmaması durumunda, sistem, finans sektörü ve reel ekonominin durma riski var” uyarısında bulundu.

kaynak

http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/974227-yunanistan-butce-kisintilarini-hizlandiracak

“Yunanistan Bütçe Kısıntılarını Hızlandıracak” ile ilgili 4 yorum

  1. Türkiye nin not artırımı imiş ha güldürmeyin beni….. not artırımı ile yabancılar türklere iyi mal yitelettiler millette bu oyuna geldi. uyanında balığa gidelirmmmmmmmmmmm. yürüyün taş arabaları daha çok borsadan para kazanırsınız tabiki geri geri…………….

  2. Hocam 58500 diyelim ki kırılmadı yarın daha fazlası kırılacak. bence ümit verici yorumlar yapmayın yoksa bunun vebalini bırakın bu dünya da ahirette de ödeyemezsiniz. yakında imkb 35 000 olacak hemde bir iki ay kalmaz.

  3. hocam diyorsunuzki yarın belki imkb 58400 den toplar veya 56 000 geriliyebilir diyorsunuz bence yanılıyorsunuz. S&P bence kendi ülke fonlarının imkb de erimesin diye notumuzu artıdı ve o gün yabancılar türk yatırcılara mal kitlemesi yaptılar. bence imkb 40 000 lere kadar belki daha aşağıya kadar düşmesi muhtemel diyorum.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir