Seans İçinden – 3 Ekim 2011

16:30

İlk seansta yorum veremedim. Ama çok önemli bir değişiklik de yok. Borsa cuma gününe göre yüzde 0.30 aşağıda bulunuyor. Dış piyasalarda sabah saatlerindeki çok kötü hava yerini kötü havaya bıraktı. Amerikan borsası future’ları genel olarak yüzde 1’in üzerinde değer kaybetmişken, şu an do future’ları yüzde 0.60 aşağıda bulunuyor. Endeksimiz ise 59.500 seviyesinde yatay hareket ediyor. Dış piyasalardaki ufacık düzelme, bize olumlu yansıyor fakat dış piyaslaardaki havanın hala çok tedirgin olduğunu belirtmem lazım. Dax endeksi hala yüzde 3 aşağıda bulunuyor.

Bu şartlar altında haftaya başlarken de dış piyasalardan pozitif ayrışmamız devam ediyor. Bu sabah enflasyon oranları açıklandı ve TÜFE yüzde 0.75, ÜFE yüzde 1.55 artış kaydetti. Bu aşamadan sonra önümüzdeki aylarda enflasyon daha yüksek gelecektir. Çünkü ÜFE’nin TÜFE’ye yansıdığını göreceğiz. Böylelikle kurdaki artışlar da TÜFE’yi gelecek aylarda daha fazla vuracaktır. Bu nedenle tahvil faizlerinde de artışlar oldu. Borsada yeni riskler alınmamalı. Endeksin bu aşamada 61.500 civarındaki direncini aşması zor görünüyor. En iyi olasılıkla 58.500-60.500 aralığında yatay hareket beklenebilir. Dış dünyadaki yorum ve analizler aslında şu an algıladığımızdan çok daha kötü. Avrupa’nın sorunlarının çözümü bu politikacılarla oldukça zor görünüyor.  Şu an açılan dow endeksi yüzde 0.70 aşağıda bulunuyor.

Bu arada dolar 1.87 seviyesini aşarak yeni rekor kırıyor. Yani ortam hoş değil ve lehman tipi bir gelişme bekleyen uluslararası piyasalar şu an risklerini azaltıyorlar. Son iki haftada Dow ve DAX’ın önemli dirençlerini kıramamış olması, bu zayıflığın en bariz belirtisi olarak karşımıza çıkıyor.

Sağlıcakla kalınız…

12:20

Yaşar Erdinç, toplantıları nedeniyle bugün saat 16:30’da yorum verebilecektir.