ABD’nin Resesyon İhtimali Azaldı

Ekonomiye ilişkin çok net konuşmak için erken olmasına rağmen ABD’nin resesyon ihtimalinden kurtulduğu düşünülüyor.

Küresel ekonomiye ilişkin net konuşmak için henüz çok erken olmasına rağmen, ABD şimdilik resesyon kurtuldu gibi görünüyor.

ABD’de 7 Ekim’de açıklanan tarımdışı istihdam verilerinin 103 binlik artışa işaret etmesiyle Goldman Sachs Group Inc. ve Macroeconomic Advisers LLC, ABD’nin 3. çeyreğe ait büyüme tahminlerini yüzde 2’den yüzde 2.5’e yükseltti. Bu rakam 2. çeyrekteki yüzde 1.3’lük büyümenin 2 katına ve yılın en hızlı büyümesine denk geliyor.

“ABD ekonomisi çift dip görmeyecek gibi görünüyor” diyen New York’taki Decision Economics Inc.’in başkanı Allen Sinai, “ancak bu sancılı bir toparlanma” dedi.

Ekonomist Chris Rupkey, toparlanmanın “birçok zorluk” içerdiğini belirtti. Zorluklar arasında Euro Bölgesi’ndeki borç krizindeki artış ve dolayısıyla resesyon ihtimali ve ABD’deki bütçe sorunlarına ilişkin siyasi düğümler gösteriliyor.

Resesyonun önlenebilecğeini belirten Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.’ın CFO’su Rupkey, ancak Avrupa’daki kötüleşme ve hisse senetlerindeki sert düşüşlerin, resesyon beklentilerini artırabileceğini belirtti.

Görünümdeki belirsizlikler ABD’deki hazine kağıtlarının getirisini düşürebilir. Credit Suisse Securities’in teknik analiz biriminin başkan yardımcısı Christopher Hine da 30 yıllık hazine kağıtlarının faizinin yüzde 2.5’lere kadar düşmesini beklediklerini ifade etti.

BloombergHT

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir