O CD’ lere Ne Oldu?

CD deyip geçmeyin. Bunların ekonomik değeri çok yüksek… Tam 2,5 milyon Avro’ya satın alındı. İçinde 1400 kişiye ait gizli hesap dökümlerinden ortaya çıkacak mali değerin boyutlarını ise bilmiyoruz.

Şubat 2010’da içinde siyasilerin, bürokratların da hesaplarının bulunduğunun iddia edildiği bu cdleri Almanya’daki Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Hükümeti satın aldı. Akabinde merkezi hükümetin de el altından temin edilen bu cdlere sahip olduğu haberleri yayıldı. Peki o zamandan bu tarihe gelene kadar neden içeriği açıklanmadı?

Dünyanın en büyük 37 borsasına Avrupa’nın borç kriziyle ilgili çıkan iki aylık maliyet 7,5 trilyon dolar. Bu süreç içinde Almanya’nın başı çektiği AB’nin Yunanistan ve dardaki ülkeler ile şirketlere yaptıkları yardımlar malûm…

Akdeniz ve Ege havzalarındaki enerji rekabeti, faturayı yayma eğilimi ile ortaya çıkan Kuzey Afrika operasyonları…  Her batak ülkenin tahvilinin Almanya ağırlıklı çıkması… Deniz Feneri yolsuzluğu ve niceleri…

Son derece ilginç gelişmeler yaşanırken ve Almanya 1 Avro’nun peşine düşmüşken, ele geçirilen bu gizli hesaplardan neden bahsedilmiyor? O CD’lere ne oldu? Daha ilginç bir detay var? Krizin en başına dönelim. ABD, İsviçre’nin gizli hesapları açıklaması konusunda baskı yapıyordu. Neden artık gündeme gelmiyor?

Özele inelim. Türkiye de bu ülkenin de içinde bulunduğu bir dizi ülkeden, Dubai hariç, gizli hesapların açıklanmasına yönelik talepte bulundu? Bu talebe ne yanıt geldi? Neden kamuoyuyla paylaşılmıyor?

Eğer bu bir ‘cambaza bak’ değil idiyse, dünyada da bir basın varsa, basın da bu gizli hesapların sahipleriyle ilişki içinde değilse, siyasiler bu listede olmadıklarından eminlerse neden bu hesapların peşine kimse düşmüyor?

Wall Street’te insanlar ‘soyguna hayır’, Londra’da ‘paketlerinizi alın’ mesajları ayyuka çıkarken, burada yapılan gösterilerde neden bu yönde tek bir döviz bulunmuyor? Hepimiz biliyoruz ki, 2008 yılında yaşanan kriz değildi.

Kalın harflerle altını çizmek gerekir ki, bu bir soygundu. Peki soygun ganimetlerinin bulunduğu tahmin edilen İsviçre’deki hesaplar neden gündemden düştü? Hepsini geçtim. Bunları el altından 2,5 milyon Avro’ya satın alan Almanya neden sesini çıkarmıyor?

Acaba hesap, bu hesaplar içindeki bilemediğimiz kişiler üzerinden bir politika mı oluşturmak? O zaman o hesap sahipleri ne kadar etkin kişiler? Sizce de dünyanın yeni krizi karşılamaya hazırlandığı süreçte bunların tartışılması gerekmiyor mu?

Tekrar soruyorum: O CD’lere ne oldu?

[email protected]

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir