İstanbul’a Rekor Bütçe

Büyükşehir Belediyesi bu bütçesiyle 18 bakanlığın bütçesini geride bıraktı. 2012’de Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi önceki yıla göre yüzde 0.7’lik artışla 7.3 milyar TL olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşlarından İSKİ’nin 2012 bütçesi 3.2 milyar lira, İETT’nin 1.8 milyar lira, bağlı şirketlerin de 7 milyar lira olarak öngörüldü. Bir önceki yıla göre yüzde 7.70 artan konsolide bütçeden yatırımlara 8 milyar lira (yüzde 41.35) ayrıldı.

Raylı’ yatırım

Belediye bütçesinde en önemli yatırım kalemi olan ulaşıma bu yıl da en yüksek pay ayrıldı. İETT ve şirketlerle birlikte konsolide bütçeden ulaşıma ayrılan pay 3.9 milyar liraya ulaştı. Bu rakam konsolide yatırımların yaklaşık yüzde 50’sini oluşturmakta. Bütçede 700 milyon lira borçlanma öngörüldü. Borçlanma yoluyla elde edilen kaynağın neredeyse tamamı raylı sistem ulaşımları için kullanılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılı konsolide bütçesi 21 bakanlık içinde 18 bakanlığın bütçesini geride bıraktı. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesini sadece Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’nın bütçeleri geçti.

Ekonomihaberyorum

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir