Bütçe Sorunu ABD Ekonomisini Riske Atıyor

ünyanın en büyük ekonomisi ABD’de Kongre Bütçe Komisyonu’nun anlaşma sağlayamaması ülkede önemli bütçe azaltması konusunda anlaşılmasını bir sonraki başkanlık seçiminin sonrasına erteleyerek, ABD ekonomisi için acil bir tehdit oluşturabilir.

Komitenin uzlaşma sağlayamaması, bordro vergisi tatili gibi birçok vergi programının önümüzdeki yılla birlikte süresinin dolması anlamına gelerek, ülke ekonomisinin yüzde 70’ini kapsayan hanehalkı harcamalarını da riske atıyor.

Panel’in dün hisse senetlerini aşağı çekerek, ABD hazine tahvillerini sıçratan, 1.2 trilyon dolarlık bütçe kesintilerindeki anlaşmazlığı, ABD’li yasakoyucuların ülkenin mali sağlığının korunması ve partizan düğümünü çözmesi konularındaki yeteneğini de sorgulatıyor.

1.2 trilyon dolarlık ufak bir zorluğu aşma konusunda bile anlaşma sağlayamadıklarını söyleyen Beyaz Saray bütçe direktörü Alice Rivlin, “bunun seçimlerden önce nasıl yapabileceğini bilmiyorum. Ve bu iç karartıcı” dedi.

Tüm bu anlaşmazlıklara rağmen, ülkenin kredi notunu 5 Ağustos’ta AAA’dan AA+’ya indirmiş olan Standard&Poor’s notunu teyit etti. Moody’s, ülkenin kredi notunun görünümünü negatifte bıraktı ve Ağustos ayında bütçe konusundaki anlaşmazlık hâlinde görünümünün negatife çekileceğini ve not indiriminin değerlendirileceğini söyleyen Fitch Ratings yalnızca kararın ay sonunda verileceğini söylemekle yetindi.

BloombergHT

“Bütçe Sorunu ABD Ekonomisini Riske Atıyor” ile ilgili 2 yorum

  1. korkma kocam hiç bir şey olmaz. bunların hepsi ufak tefek oyunlar olup, yakında herşey olumlu olacaktır.

  2. yabancılar bugünde iyi öptüler Türk yatırımcıları. tabi buna keriz avlanması denir kerizlerde ağlara takılırlar.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir