Son Gelişmeler ve Sorularınız Üzerine Bir Yorum

12:20

55.500 seviyelerindeki direnç bugün yukarı kırıldı. Bu arada benden yorum isteyen çok sayıda yatırımcı özel mail atıyor. Ben zaten yorum veriyorum. İki günde bir yazdığım yazıların altında borsa yorumu olarak verdiğim yorumlar var. “Hocam piyasa yükseliyor, siz yoksunuz” diyenler var. 51.500’den itibaren sürekli 55.500’ü hedef vermişim ve 55.500’den aşağı yönlü bir geri çekilme olacağını ve 54.250’ye gelirse yeniden alım yaparım ya da 55.750’de alım yaparım demişim. Aşağıda yazdıklarımın hepsi var… Dolayısıyla dikkat ederseniz arada bir yorum yazmak en azından ana trendi daha iyi göstermek için faydalı oluyor. Bu sabah TV’de zaten 55.500’ün kırılıp 60 bine doğru yükselişin başlayacağını, açılışta yüksekten açılış olacağını, sonra biraz yatay ve ardından yukarı yönlü hareket olacağını grafik üzerinde elimle çizerek gösterdim. 51.000’den beri S&P kararına rağmen hissede kalın ve bırakın borsa sizi yükseltsin diyorum. Aynı görüşlerim geçerlidir. Sıcak paranın miktarı her geçen gün artıyor. Uyuşturucu ve mutluluk etkisi bir süre daha devam edecektir. Merak etmeyiniz dönüş sinyallerini almaya başladığımda yine gün içinden yorum geçerim. Hisse konusunda ise hisse önerilerim olmayacak. Sadece betası yüksek kağıtlarda pozisyon alanlar bu çıkıştan daha iyi yararlanırlar.  Aşağıda hangi tarihte ne yazmışım bunu tekrar veriyorum ve aslında unu vurgulamak istiyorum, az yorum yapmak trendi çok daha iyi tahmin etmeyi de beraberinde getiriyor.  Gerekirse yine yorum geçerim. Yazmakta olduğum eğitici yazıların dördüncüsünü bu akşam 20:00’de okuyabilirsiniz. Ayrıca webinar isteği de var, yine webinar yapacağız, tarihi size bildireceğim. Eğitimlerimi soranlar www.drerdincegitim.com adresinden ayrıntılı bilgiler alabilirler. Eğitimler dün başladı… Herkese gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum. gerektikçe merak etmeyiniz sizleri yorumsuz bırakmayacağım. Altın, Dolar ve parite yorumlarımı www.uzmanforex.com sitesinden izleyebilirsiniz.

 

16 Ocak 2012

“…  Cuma günü S&P’nin Fransa’nın notunu düşüreceğine dair spekülasyonlar üzerine ciddi bir satış dalgası geldi. Zaten seans kapanmadan önce de Fransa’nın notunun düşürülmesi beklentisi fiyatlara yansıdı. Bizim piyasalar kapandığı sırada açılan ABD borsaları da ilk anda satış yemiş olsa da, ABD’de artık Avrupa’daki olumsuz gelişmelere pek ağırlık verilmediğini ve gelen satış dalgasının karşılandığını gördük. Bu haftaya başlarken, borsa endeksi haftaya stresli başlasa da, endeksin çok fazla gerileme yapacağını veya 48.800 seviyesindeki çok güçlü desteğini aşağı kıracağını zannetmiyorum. Bu nedenle de borsada pozisyon varsa bozulmamasını öneriyorum. Kısa vadeli bir yükseliş için 50.500-51.500 aralığından hisse pozisyonları alınabilir. Endeksin teknik olarak 53 bin seviyesindeki direncini yukarı kırması durumunda hedefi 55 bin civarı olacaktır. Ocak ayının ikinci haftası itibariyle gelişmekte olan ülkelerin piyasalarına da (GOP) para girişi olduğunu görüyoruz…”

18 Ocak 2012

“…İMKB endeksi bugün 54.384 seviyesinden kapandı. Çıkış devam ediyor. Bir düşüş sinyali yok. Stop-loss seviyesi 52.890 seviyesidir. Endekste 55.500′e kadar yükseliş devam eder ve bu seviyelerde yataya girip beklemeye geçer diye düşünüyorum. Hisse pozisyonları korunmalıdır. Bu başlayan trend hemen bitecek gibi görünmüyor. Önce 55.000-55.500 aralığını görelim sonra yeniden değerlendirme yaparız…”

23 Ocak 2012

“…Endeks kritik bir seviye olan 55.500 direncine yaklaştıktan sonra bir miktar satış yedi. Bu seviyedeki direnç güçlü fakat 55.750 üzerinde kapanış olursa yükseliş devam eder…  Şu an için bir süre 54.500-55.650 aralığında hareket görebiliriz. Şu an alım önermiyorum. Elinde kağıt olanlar nakde geçip daha sonra alttan alım deneyebilirler ama bunun bir riski var. Eğer hacimli bir şekilde 55.750 seviyesine ulaşılırsa 300-400 puan yukarıdan yeniden alım yapmak ve yükselişe katılmak gerekir. Ya da şu an hiçbirşey yapmadan 54.250 civarına kadar gerilemeyi göze alıp beklemede de kalınabilir.  Bu aşamada ben olsam yeni alım yapmam, 55.750′den alım yapmak daha sağlıklıdır.  Eğer 53.500-54.250 civarına düşüş olursa o seviyelerden hisse alırım. Stop loss seviyem de 53.110 olur…”

 

“Son Gelişmeler ve Sorularınız Üzerine Bir Yorum” ile ilgili 8 yorum

  1. Hocam , aylar önce KLMSN demiştini. Al vermiş 2,50 lerden demiştiiniiz.
    Şuan 2.40 lı seviyelerde.

  2. 1. 2. ve 3. yorum da benden. umarım webınar a da ilk giriş yapan ben olurum da KLMSN sorum cevaplanı verir.

  3. hocam mrgyo tavsiye etmiştiniz yüksek maliyetli elimizde kaldı bu senet için tavsiyeniz nedir.?

  4. sayın hocam, saygılarımı sunarım.Ben kamu görevlisiyim günlük mesaiye gidip geliyorum boş olupta devamlı tv. syretme imkanım yok ama siz hangi tv.de hangi saatler arasında gün içi yorum yapıyorsunuz öğrenebilirmiyim.”Bu sabah TV’de zaten 55.500′ün kırılıp 60 bine doğru yükkselişin başlayacağını, açılışta yüksekten açılış olacağını, sonra biraz yatay ve ardından yukarı yönlü hareket olacağını grafik üzerinde elimle çizerek gösterdim” bu katılımızı hangi tv de yaptınız. burada yaptığınız canlı yorumları biz tekrardan akşam izlayemez miyiz.? Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim..tekrar saygılarımı sunarım. sıhhat ve afiyetler dileklerimle….

    1. aymet33 selam

      cevap: bugün tv sabah 09:10 da paranın rotası programında çıkıyor. 10:00 a kadar sürüyor. genel sorulara cevap veriyor.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir