Dolar, Moody’s, Cari Açık ve Sarı Metal

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu  Moody’s; 13 Türk bankasının kredi notunu olası indirim için izlemeye aldığını bugün duyurdu. Rating kuruluşundan yapılan açıklama ise çok ilginç. Bankaların, kredi notları, ülke kredi notundan yüksek. Dolayısı ile, ülke notuna indirebiliriz.

Tüm dünya’da küresel büyüme iştahı yavaş da olsa oluşmaya başlamışken, şu an ki ortamda, özellikle, Türkiye’nin, 2012 yılı büyüme hedefi % 4 iken, yapılan açıklama büyük talihsizliktir. 90 gün sürecek izleme sonrası olası not indirimi durumunda, ABD Dolarının, gelecek aylarda,  1,85 – 1,88 seviyelerine ulaşması TCMB hedefini derinden etkileyebilir. Merkez Bankasının, olası faiz artırımı ise, Banka karlarının ve hisse değerlerinin azalmasına neden olabilir.

Bir diğer husus, cari  işlemler açığının, Ocak ayında 6 milyar dolar civarında çıkmasıdır.  Tüketimin çok fazla artmadığı, Ocak ayında Cari açığın yüksek çıkması, Dolar / TL kurunu gelecek aylarda, yukarı itmeye devam edecektir. Altın için ise  özelikle TL Gram için, beklentim orta vade de yukarı yönde olup, TL / Gram fiyatının 95 civarına inmesi alım fırsatı olmak ile birlikte, orta vade beklentim 100  – 105 TL civarındadır.

http://bigyatirim.blogspot.com/

Dr. İsmet DEMİRKOL

“Dolar, Moody’s, Cari Açık ve Sarı Metal” ile ilgili 1 yorum

  1. Tasarruf oranimiz %12 ye inmisken bankalar kredi verme yarisina girmisken
    maliye bakani vergi gelirimiz artti derken ( cari acik vererek arttiriyoruz )
    emtia lar yukselirken
    olasi bir not indirimi normaldir.
    Esas sov para arzi global olarak kisildiginda baslicak sabir biraz daha.
    RISK ISTAHI ARTTI DIYE BORSALAR COSUCAK ULKE BUYUCEK DIYE BIR KURAL MI VAR.RISK ISTAHI ARTTIMI RISK KAZANC ORANI IYI KONTROL EDILMEZSE FAYDADAN COK ZARAR GETIRIR.SU ANDA BORSA 62000 ALANLAR HANGI RISK KAZANC ORANINA GORE ALIYORLAR MERAK EDIYORUM.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir