Seans Öncesi – 19 Mart 2012 – 08:25

Geçen hafta 61.800 civarındaki direncini kırarak 62.300 seviyelerinden kapanan endeks bu haftaya geçen haftaki kapanış seviyelerine yakın yerlerden açılış yapabilir. Bu sabah itibariyle Asya borsalarında karışık bir seyir hakim. Dow future’ları yüzde 0.24 yukarıda ve S&P500 future’ları da yüzde 0.18 yukarıda bulunuyor. Cuma gecesi dow endeksi çok hafif bir gerileme yaptı. S&P500 endeksi ise cuma gününü yüzde 0.18 artışla kapattı.

Bu hafta için endeksin en önemli desteği 60.200 civarında bulunuyor. Çok olumsuz bir gelişme olmazsa  Bu seviyeye kadar gerileme beklenmiyor. Şu an genel olarak yatırımcılar hala alım yapıp yapmamakta kararsızlar. Uluslararası borsalarda yaşanan ralli tipi hareketin devamının gelip gelmeyeceği en önemli konu olarak karşımızda duruyor. Bu tür zamanlarda genellikle geri çekilmeler zayıf kalır ve en fazla Fibonacci’nin yüzde 38.2 çizgisine kadar geri çekilmeler olur ki; bu seviyeler daha önce alım yapmayanlar için alım fırsatı olarak düşünülebilir. Şu an için çok kısa vadeli yüzde 38.2 çizgisi ise 60.950 seviyesinden geçiyor. Ralli tipi yükselişlerde genellikle çok olağanüstü olumsuz gelişmeler olmadığı sürece çok sert aşağı dönüşler olmaz. Dolayısıyla bugün için normal şartlar altında endeksin en fazla gerileyebileceği seviye 61 bin civarı olarak verilebilir. Daha önce 60 bin civarından alım önerimize uyup alım yapanlar varsa beklemede kalabilirler. Teknik hisselere olan talebin fena olmadığını gösterirken henüz olumsuz aykırılıklar oluşmamış durumda.

Dolar, altın ve parite yorumlarımı www.uzmanforex.com sitesinden okuyabilir ve video yorumları izleyebilirsiniz. Bir sonraki yorumumu saat 11:30 civarında vermeye çalışacağım. herkese bol kazançlı bir hafta olmasını diliyorum.

“Seans Öncesi – 19 Mart 2012 – 08:25” ile ilgili 3 yorum

  1. hindistan borsası mumbayla birebir aynı hareket etmekteyiz aramızdaki fark %10 açıldı bugünde %1 cıvarı aşağıda mumbay bir iki hafta içinde 57500 leri görmemiz çok yüksek bir olsılık aman DİKKAT !!

  2. sabah sekizden beri bütün aracı kurum raporlarını okuyorum hepsi piyasalar için çok olumlu çok tehlikeli bir durum yurt dışında son yükselişe uzun vadeli abd ve alman bonolarından çıkan paralar girdi oyun var büyük yakında foyası çıkar ortaya büyük oyuncuların mal çıkmnası iççin bütün şartlar oluşmuş durumda mal dağıtımı olsaılığı çoK yüksek DİKATTTTTTTTTTT

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir