ABD Şirket Bilançoları İstihdamı Arttırmıyor mu?

ABD’ de bugün açıklanan, şirket bilançoları, beklenenin üzerinde kar açıklamasına rağmen, 14 Nisan tarihi ile biten haftada, işsizlik maaşı için başvuru sayısı; 386,000 olarak açıklandı. Bloomberg News’un anketine katılan, 47 ekonomistin tahminlerine göre ise, açıklanan verinin 370,000’e düşmesi bekleniyordu.

Açıklanan, işsizlik başvuruları, orta vadede tüketici harcamaları üzerinde baskı oluşturabileceği olasılığını artırmaya devam ediyor. Daha güçlü istihdam piyasası ve ekonomik büyüme konusunda işaretler bekleyen FED yetkilileri ise, borçlanma maliyetlerini, 2014 yılı boyunca düşük tutacaklarını belirtmekte.

Şüphesiz, ABD ekonomisi, yılın geri kalan aylarında, 2011 senesine göre ılımlı büyümesini sürdürmeye ve şirket karlarında göreceli iyileşmeyi sürdürmeye devam edecek, ancak 2012 yılı büyümesi, % 8,5 –9 aralığına yükselen istihdam için  yeterli olmayacak gibi görülüyor.

Sarı Metal altının ise, önümüzde ki aydan itibaren, kademeli olarak yükselişe başlayabileceğini  dip not olarak belirtmekte yarar var.

http://bigyatirim.blogspot.com

Dr.İsmet DEMİRKOL

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir