Seans İçinden – 8 Mayıs 2011- 16:50

16:50

Borsa bugün tam anlamıyla bir aşağı bir yukarı hareketler yapıyor ama yine de dış piyasalardan pozitif ayrışmasını izliyoruz ve bu olumlu bir durum. ABD borsaları açıldıktan sonra yüzde 0.80 oranında düşüş oldu fakat şu an toparlamaya çalışıyor. Sabahtan bu yana Avrupa genelde ekside gidiyor. DAX endeksi düne göre yüzde 0.79 ekside. Bizim endeks de yüzde 0.24 artıda bulunuyor. Yaklaşık yüzde 1 oranında pozitif ayrışma var.  Endeks tahminen 59.200 civarında kapatacak. Böylelikle 59 bin desteği de çalışmış olacak. Genel belirsizliğin aksine bugünkü performansımızı olumlu olarak yorumlamalıyız. Elinde hisse olanlar tutmaya devam etmeli. Yeni hisse alımı için ise üç aylık bilançolarda öne çıkan kağıtlar baz alınmalı. Bu akşam sadece üç aylık bilançolarda dikkat çeken kağıtları baz alan bir webinar yapacağım. Arzu edenler saat 20:15’de web sayfamızda vereceğim linki tıklayarak webinara katılabilirler. Hisse soruları cevaplanmayacaktır. Sadece üç aylık bilançolara odaklanılacaktır. EN fazla 200 kişi webinarı izleyebilecektir. Tekrar görüşmek üzere…

 

08:30

Bu sabah yazacak fazla birşey yok. Yunanistan’da bir hükümet krizi çıkabilir ama şu an bu olasılık fiyatların içinde bulunuyor. Daha doğrusu bugünkü fiyatların içine bu olasılık daha fazla girebilir. Dolayısıyla dünkü panik açılışların ardından başlayan rahatlamanın bugün biraz ivme kaybederek, yeni endişelerin biraz  daha fiyatlar üzerinde baskı yaratabileceğini düşünüyorum.  Dün gece ABD borsası endeksleri fena değildi. S&P yüzde 0.04 artıda kapattı. S&P future’ları bu sabaha yüzde 0.08 aşağıda başlıyor. Dow endeksi ise dün gece yüzde 0.24 aşağıda kapatırken bu sabah dow future’ları da yüzde 0.05 aşağıda. Yani dün kapandıkları yerlere çok yakın seviyelerde bulunuyorlar. Bugünün önemli haberleri ve saatleri aşağıdaki şekildedir.


13:00/Almanya/Sanayi Üretimi (aylık)/Mart/Beklenti: + % 0.8/Önceki: – % 1.3
13:00/Almanya/Sanayi Üretimi (yıllık)/Mart/Beklenti: – % 1.2/Önceki: – % 1.0
14:30/ABD/NFIB Küçük İşletmeler İyimserlik Endeksi/Nisan/Beklenti: 93.0/Önceki: 92.5
17:00/ABD/IBD-TIPP Ekonomik İyimserlik Endeksi/Mayıs/Beklenti: 48.0/Önceki: 49.3
17:00/ABD/JOLT Açılan İşletmeler/Mart/Önceki: 3,498

(Kaynak: www.bloomberght.com)

Bugün piyasalar düne göre biraz daha temkinli olabilirler. Bizim endeks için 58.500 seviyesini destek olarak verebiliriz. Bunun altına gelmek istemeyecektir ama üst tarafta da önemli dirençler var. Bugün 59.350-59.600 aralığındaki direnci aşabileceğini zannetmiyorum. Eğer yükselişle güne başlarsak, sonrasında satışların gelebileceğine dikkat ediniz. Ama güne yatay başlayacağımızı ve dünkü şekilde yukarı gitme çabası içinde olacağımızı düşünüyorum. Fakat 59.350’yi geçmek zor olacağı için o seviyelerde bir miktar satış gelebilir. Bugün 58.500’ün aşağı geçilmemesi iyi olur. Eğer geçilirse dışarıdaki stres arttığı için olacaktır.

Genel olarak dış piyasaları da kapsayacak bir yorum yapacak olursak, piyasalar coşkulu ve her sorun bitmiş gibi davranmayacak ve temkinli bir bekleyişe girecektir. Merkel ve Hollande’den gelecek yeni açıklamalar piyasaları kısa vadede olumlu etkilese de, piyasa şu an AB krizi çözümünde ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu düşünüyor. Merkel’e hep evet diyen ve aslında bir halttan anlamayan Sarkozy yerine Masaya oturup ciddi tartışabilecek olan ve ne yapması gerektiği konusunda bir fikri olan bir adam var. Dolayısıyla piyasalar temkinli bakış açısını koruyacaklardır.  Bugün bir sonraki yorumumu saat 16:00 civarında verebileceğim.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.