Seans İçinden – 19 haziran 2012 – 17:05

17:05

Piyasalar, ispanya’nın tahvil ihalesinde kolayca borçlanabilmesi sonrasında olumluya döndü. Bildiğiniz üzere bu sabah verdiğim yorumda genel olarak bir yorulma gözlemlediğimi belirtmiş ve ekstra yeni alım yapılmamasını önererek, daha önce yapılan alımlarda da bir miktar nakde geçilip izlemede kalınmasının uygun olacağını belirtmiştim. Endeksin bugün yeniden 59 bine gelmesi olasılığını zor görüyordum. Dış piaysalarda hava yeniden olumluya dönünce biz de olumlu havaya daha iyi şekilde ayak uydurduk.  Endeks şu an en güçlü direnci olan 59 binde bulunuyor. Bu seviyenin üzerinde kapanış yapabilir. Fakat daha önce de belirttiğim üzere  borsada fırsatlar sonsuzdur. Eğer yarın da genel olarak FED toplantısı öncesinde olumlu havanın devam edeceğini beklersem  veya piyasanın daha fazla yukarı gitme gücü olduğunu düşünürsem, o zaman kağıt bazında yeni alım önerilerim olabilir. Dolayısıyla nakitte olanlar izlemede kalabilirler.  Sağlıcakla kalınız…

 

08:40

Dün piyasalar bildiğiniz üzere coşkulu açıldı ama daha sonra Avrupa’daki sorunların ne kadar büyük olduğunu gördük. İspanyol faizleri yeniden yüzde 7’nin üzerine çıkınca hem Avrupa hem de ABD borsaları yeniden strese girdi. Fakat önemle vurgulamalıyım ki piyasalar hala bu sorunları iyi kaldırıyor.  Normal şartlarda bana İspanyol faizlerinin yüzde 7 üzerine çıkacağını daha önce söyleseniz, borsalarda daha sert aşağı hareketler olacağını söylerdim. Fakat FED toplantısından hala umutlu olan bir piyasa var. Aslında FED toplantısından asla açıkça bir parasal genişleme ya da üçüncü bir operation twist beklemiyorum. Sadece parasal genişleme kapısının tamamıyla kapatılacağını zannetmiyorum. FED mutlaka yeni verileri bekleyecektir.  Bugün açıklanacak olan önemli veriler ise aşağıdaki şekildedir. BU verilerden Zew endeskleri parite üzerinde ciddi dalgalanmalar yaratabilir.

12:00/Euro Bölgesi/İnşaat Üretimi (aylık)/Nisan/Önceki: + % 12.4
12:00/Euro Bölgesi/İnşaat Üretimi (yıllık)/Nisan/Önceki: – % 3.8
12:00/Almanya/Zew Anketi (Cari Durum)/Haziran/Beklenti: 39.0/Önceki: 44.1
12:00/Euro Bölgesi/Zew Anketi (Cari Durum)/Haziran/Önceki: – 2.4
12:00/Almanya/Zew Anketi (Ekonomik Beklentiler)/Haziran/Beklenti: 2.3/Önceki: 10.8
15:30/ABD/Konut Başlangıçları/Mayıs/Beklenti: 722,000/Önceki: 717,000
15:30/ABD/Konut Başlangıçları (aylık)/Mayıs/Beklenti: + % 0.6/Önceki: + % 2.6
15:30/ABD/İnşaat İzinleri/Mayıs/Beklenti: 730,000/Önceki: 715,000/Revize: 723,000
15:30/ABD/İnşaat İzinleri (aylık)/Mayıs/Beklenti: + % 1.0/Önceki: – % 7.0/rEVİZE: – % 6.0
17:00/ABD/JOLT Açılan İşletmeler/Nisan/bEKLENTİ: 3,685/Önceki: 3,737

Bizim borsaya gelince, 11 günlük sürekli artıda kapatan endeks dün ilk defa ekside kapattı. Dünkü yorumlarımda zaten endeksin 58.100 seviyelerine kadar gerileyebileceğini belirtmiştim. Fakat yeni bir düşüş trendinin oluşmasını beklemediğimi de vurgulamıştım. Yani bir bakıma bir düzeltme hareketi bekliyordum. Bu aşamada dünkü gelişmeleri gördükten sonra endekste de yorgunluk belirtileri arttı. FED’den yüzde 100 QE3 bekleyenler olduğu gibi asla QE3 olmayacağını savunanlar da var. Goldman Sachs yüzde 100 QE3 bekliyor ama az önce de belirttiğim üzere bunu ben zor görüyorum.  Piyasalar net bir trend oluşturmadan önce FED kararını bekler ve düşüş trendi başlayacaksa bile yarından itibaren daha net sinyaller alırız. Teknik göstergelere baktığımızda ise bizim borsada alım konusunda temkinli olmakta ve kârda olunan senetlerde biraz nakde geçmekte fayda var. Önümüzdeki iki gün daha dalgalı olacaktır. Şu an daha fazla risk alma zamanı değil. Yeni hisse alışı için beklemede kalmanızı öneririm. Eğer gerekirse ben hisse bazlı öneri vereceğim. Daha önce verdiğimiz önerilerden çoğu hedef fiyatlara ulaştı. Sadece SODA ve ANHYT hedef fiyata gelmedi ama ANHYT’ta  hedef fiyata bir kademe kaldı. Hedef fiyata gelmese de ANHYT karda bulunuyor ve nakde geçilebilir. SODA’yı olumsuz etkileyen faktör grev olması durumudur. Grev sonlandığı anda yukarı yönde hareketler oluşabilir. Yine de stop seviyesine gelirse stop yapmak gerekir.  Sonuç olarak ne olacağını ben de bilmiyorum ama teknik göstergelerdeki yorulmaya bakarak, şu an bir süre izlemede kalmak gerekir diye düşünüyorum. Bol kazançlı birgün olmasını dilerim. Bir sonraki yorum saat 16:45’de verilecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.